Grzanki francuskie

Grzanki francuskie

Czy znasz coś lepszego na poranny posiłek niż aromatyczne, ciepłe grzanki francuskie? Inspiracja naszego dzisiejszego przepisu pochodzi z samej Francji. Tym razem mamy różnorodność smaków – grzanki z ciasta francuskiego. Podczas przygotowywania tego cuda, kuchnia wypełnia się niepowtarzalnym aromatem. To doskonały pomysł na smaczne, sycące i szybkie śniadanie. Zachęcamy do wypróbowania naszego przepisu, którym są klasyczne grzanki francuskie. Prosty proces przygotowywania i fantastyczny efekt końcowy z pewnością przekonają do regularnego przyrządzania tego dania. Ta grzanka przepis to prawdziwy hit. Poczuj smak Francji na swoim talerzu!

Składniki:

  • chleb (według preferencji) – 4 kromki
  • jajko – 1 sztuka
  • mleko – 3 łyżki (opcjonalnie)
  • sól – szczypta
  • olej – 2 łyżki

Grzanki francuskie – jak zrobić?

  1. 1.
    Jajka rozbijamy (na talerzu głębokim) rozkłócamy, dodajemy mleko (opcjonalnie, dodaję, gdy potrzebuję troszkę więcej masy jajecznej). Solimy. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni, w tym czasie kromki chleba maczamy z obu stron w jajku i przekładamy na gorącą patelnię. Smażymy kilka minut, do momentu aż kromki chleba się zarumienią.

Słowa kluczowe: grzanki z ciasta francuskiego, grzanka przepis, grzanki francuskie

Grzanki francuskie – dodatkowe informacje

Jeśli mają to być grzanki francuskie, to robimy z chleba tostowego lub chałki. Gotowe grzanki smarujemy dżemem lub miodem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Grzanki caprese z pesto i jajkiem w koszulce
Następny przepis: Grzanki z cheba wiejskiego z aromatyczną pastą pomidorową

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode