Grillowany oscypek owinięty boczkiem
Oscypek owinięty boczkiem stanowi doskonałą przekąskę dla miłośników kuchni góralskiej. Ser oscypek z połączeniem soczystego boczku, które po upieczeniu na grillu zyskują wyjątkowy smak i aromat, to prawdziwa uczta dla podniebienia. Spróbujcie tej prostej, ale bardzo efektownej potrawy na swoim kolejnym grillu. Taki kąsek z pewnością zaskoczy gości i doda uroku letniemu popołudniu czy wieczorowi. Zacznij grillowanie od oscypka z boczkiem i odkryj nowe smaki prosto z podhalańskiego serca gór. To idealny przepis na rozpoczęcie przygody z grillem, czy to na rodzinnej imprezie, czy podczas spotkania ze znajomymi.
admin
Składniki:
- – małe serki oscypki
- – plastry wędzonego boczku
- – olej
Grillowany oscypek owinięty boczkiem – jak zrobić?
-
Oscypki owijam plastrem boczku i dodatkowo spinam wykałaczką.
Patelnię grillową rozgrzewam i smaruje przy pomocy pędzelka odrobiną oleju.
Roladki z oscypka grilluję po ok. 2-3 minuty z każdej strony aż oscypek stanie się miękki a boczek chrupiący.
Sposób przygotowania oscypka z boczkiem do grillowania.
Grillowany oscypek owinięty boczkiem – dodatkowe informacje
W sezonie grillowym, takie oscypki grilluję na ruszcie, położone na tackach aluminiowych.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Grillowany czosnkowy łosoś
Następny przepis: Grillowany łosoś z włoską gremolatą