Grillowany oscypek owinięty boczkiem

Grillowany oscypek owinięty boczkiem

Oscypek owinięty boczkiem stanowi doskonałą przekąskę dla miłośników kuchni góralskiej. Ser oscypek z połączeniem soczystego boczku, które po upieczeniu na grillu zyskują wyjątkowy smak i aromat, to prawdziwa uczta dla podniebienia. Spróbujcie tej prostej, ale bardzo efektownej potrawy na swoim kolejnym grillu. Taki kąsek z pewnością zaskoczy gości i doda uroku letniemu popołudniu czy wieczorowi. Zacznij grillowanie od oscypka z boczkiem i odkryj nowe smaki prosto z podhalańskiego serca gór. To idealny przepis na rozpoczęcie przygody z grillem, czy to na rodzinnej imprezie, czy podczas spotkania ze znajomymi.

Składniki:

  • – małe serki oscypki
  • – plastry wędzonego boczku
  • – olej

Grillowany oscypek owinięty boczkiem – jak zrobić?

  1. Oscypki owijam plastrem boczku i dodatkowo spinam wykałaczką.
    Patelnię grillową rozgrzewam i smaruje przy pomocy pędzelka odrobiną oleju.
    Roladki z oscypka grilluję po ok. 2-3 minuty z każdej strony aż oscypek stanie się miękki a boczek chrupiący.

Sposób przygotowania oscypka z boczkiem do grillowania.

Grillowany oscypek owinięty boczkiem – dodatkowe informacje

W sezonie grillowym, takie oscypki grilluję na ruszcie, położone na tackach aluminiowych.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Grillowany czosnkowy łosoś
Następny przepis: Grillowany łosoś z włoską gremolatą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode