Grillowane tosty
Niezwykle proste, a jednocześnie niezwykle smaczne – takie są grillowane tosty. Niezależnie od okazji, są idealne na szybkie śniadanie, lunch lub kolację. Wykorzystać możemy do ich przygotowania różnego rodzaju maszynki – od elektrycznego grilla Tefal, poprzez kontaktowy grill, a skończywszy na tradycyjnym grillu. Dzięki temu przepis ten jest niezwykle uniwersalny i dostępny dla każdego. Dodatki do tostów mogą być dowolne, dzięki czemu każdy może dostosować ich smak do swoich ulubionych składników. Grillowane tosty to prawdziwa uczta dla podniebienia, która zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Piotr Zieliński
Składniki:
- Pieczywo tostowe
- Ser żółty w plastrach
- Wędlina
- Cebula
- Pieczarki
- Czerwona papryka
- Pieprz
- Masło
Grillowane tosty – jak zrobić?
- Pieczywo tostowe smaruję lekko masłem i posypuje pieprzem.
- Następnie kładę na pieczywo ulubione składniki wędlinę, ser, cebulę, paprykę i smażone pieczarki. Przykrywam drugim pieczywem.
- Kładę złożoną kanapkę na rozgrzany grill elektryczny i smaruję wierzch masłem, aby miały złoty kolor. Grilluję kilka minut do ogrzania składników i roztopienia sera.
Podajemy np. z sosem czosnkowym.
Słowa kluczowe: tosty na grilla, grill elektryczny tefal przepisy, grill kontaktowy przepisy, z czym zrobić tosty
Grillowane tosty – dodatkowe informacje
Do takich tostów można użyć dowolnego nadzienia – również słodkiego.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Grillowane szparagi z boczkiem
Następny przepis: Grillowany czosnkowy łosoś