Grillowana kanapka z kotletem i chipsami
Grillowana kanapka z kotletem i chipsami to idealne połączenie ulubionych składników w jednym pysznym posiłku. Swój niepowtarzalny smak zawdzięcza grillowanemu kotleciowi, który nadaje jej wyrazistego charakteru. Dodatek chrupiących chipsów zaskakuje nie tylko smakiem, ale także podkręca konsystencję dania. Jest to przepis na niekonwencjonalną, ale niezwykle smaczną kanapkę, która z pewnością docenią miłośnicy nowych kulinarnych doświadczeń. Idealna na weekendowy obiad, piknik w parku czy szybki posiłek. Ta kanapka z chipsami to prawdziwa uczta dla podniebienia, sprawdź sam!
Piotr Zieliński
Składniki:
- 4 kromki chleba
- 2 kotlety z piersi kurczaka
- 1 ogórek konserwowy
- 2 plasterki sera żółtego
- kilka chipsów o ulubionym smaku
- ketchup
Grillowana kanapka z kotletem i chipsami – jak zrobić?
- Na patelni grillowej, grillujemy kromki chleba z jednej i drugiej strony, na 1 stronie układamy plaster sera i podpiekamy aż się roztopi. Kromkę chleba smarujemy ketchupem, układamy sałatę, kotlet, ogórka pokrojonego w plastry, chipsy i przykrywamy drugą kromką chleba z serem. Gotowe.
Porady – dodatkowe informacje
Zamiast chleba można użyć bułki.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Grillowana feta
Następny przepis: Grillowana kaszanka z jabłkiem i cebulką