Gotowany bób

Gotowany bób

Gotowany bób to wyśmienity przepis dla miłośników roślin strączkowych. Idealny jako proste, szybkie, lecz smakowite danie lub przystawka. Niezależnie, czy jest to twoja pierwsza przygoda z bobem, czy szukasz nowych pomysłów na jego ugotowanie, ten przepis jest dla Ciebie. Zaangażowanie specjalnych umiejętności kulinarnych nie jest tu konieczne. Gotowanie białego, młodego bobu podkreśla jego unikalny smak i kremową konsystencję, a wykorzystanie go do gotowych potraw otwiera nowe drzwi do kulinarnego świata. Przekonaj się sam, nadaj swoim daniom unikalny smak i charakter, znamy najlepsze przepisy na gotowany bób!

Składniki:

  • 500 g świeżego bobu
  • sól – 1 łyżka
  • cukier – 1 łyżka
  • koperek
  • masło – 2 łyżki

Gotowany bób – jak zrobić?

  1. Bób zalewamy zimną wodą do pokrycia, wsypujemy sól i cukier. Gotujemy do miękkości około 20 minut. Odcedzamy ugotowany bób, solimy, posypujemy koperkiem i mieszamy z masłem.

Słowa kluczowe: gotowany bób przepisy, gotowany bób przepis, gotowanie młodego bobu, bób gotowany przepisy, bób gotowany przepis, bób gotowanie przepis, bób gotowany

Gotowany bób – dodatkowe informacje

W moim rodzinnym domu taki bób stanowi samodzielne danie. Jest pełen aromatu i bardzo sycący.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Gotowane roladki z indyka
Następny przepis: Gotowany boczek na chleb ala smalec

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode