Gotowana rybka z marchewką :-)

Gotowana rybka z marchewką :-)

Przygotowanie ulubionego dania może być nie tylko proste, ale również przyjemne. Dzisiejszy przepis pochodzi od Katarzyny Senyk i jej męża, którzy z pasją dzielą się swoją miłością do gotowania. Ich propozycję – gotowaną rybkę z marchewką – cechuje wyjątkowa prostota przygotowania, a jednocześnie niezwykła rozkosz smakowa. Jest to doskonałe danie dla osób ceniących zdrową, lekką kuchnię, ale także dla tych, którzy przede wszystkim szukają nowych, oryginalnych smaków. Ta potrawa z pewnością ucieszy podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy. Pomimo swojej prostoty, jest wyjątkowo smaczna i pełna wartości odżywczych.

Składniki:

  • Ryba musi być morska
  • Marchewka
  • Oliwki z papryką
  • Kostka rosołowa warzywna
  • Pieprz cytrynowy
  • Masło

Gotowana rybka z marchewką – jak zrobić?

  1. Gotujemy rybę w kostce rosołowej warzywnej.

  2. Kroimy marchewkę w talarki i smażymy na maśle.

  3. Kładziemy rybę na talerz, na rybę kładziemy marchewkę.

  4. Posypujemy przyprawą – pieprzem cytrynowym.

  5. Przystrajamy oliwkami z papryką.

  6. Smacznego!

xxxx – dodatkowe informacje

Jeżeli ryba jest mrożona, to gotujemy ją bez konieczności rozmrażania.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Gotowana pulpa z dyni
Następny przepis: Gotowane roladki z indyka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode