Golonka pieczona
Golonka pieczona to danie, które kusi aromatem i wyjątkowym smakiem. Jest to tradycyjne, polskie danie, które z powodzeniem na stole zastąpi wieprzowy roastbeef czy indyka. Golonka pieczona z warzywami jest kwintesencją domowego smaku i ciepła, a jej przygotowanie nie jest takie trudne, jak mogłoby się wydawać. Za sprawą aromatycznych ziół, prawdziwej wołowiny i świeżych warzyw, ta golonka zyskuje niepowtarzalny smak. Pełne soczystości i subtelnego smaku mięso, podane z pieczonymi warzywami, tworzy kompozycję, której nikt nie jest w stanie oprzeć się. Zapraszamy do odkrywania tajników domowego gotowania na najwyższym poziomie.
		Piotr Zieliński
	Składniki:
- 1 duża golonka
 - olej
 - papryka słodka
 - 1 marchewka
 - 3 ziemniaki
 - 2 szklanki rosołu
 - SKŁADNIKI NA MARYNATĘ:
 - 1.5 litra wody
 - 2 ząbki zmiażdżonego czosnku
 - listek laurowy
 - ziele angielskie
 - sól
 - 1 łyżeczka cukru
 
Golonka pieczona – jak zrobić?
Sposób przygotowania:
Słowa kluczowe: golonka pieczona z warzywami, golonka pieczona z warzywami
Golonka pieczona – dodatkowe informacje
Zamiast rosołu możemy użyć piwa – jak kto lubi.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: golonkki peklowane, opieczone i duszone w warzywach
Następny przepis: Gomashio - japońska sól sezamowa





