Golonka pieczona

Golonka pieczona

Golonka pieczona to danie, które kusi aromatem i wyjątkowym smakiem. Jest to tradycyjne, polskie danie, które z powodzeniem na stole zastąpi wieprzowy roastbeef czy indyka. Golonka pieczona z warzywami jest kwintesencją domowego smaku i ciepła, a jej przygotowanie nie jest takie trudne, jak mogłoby się wydawać. Za sprawą aromatycznych ziół, prawdziwej wołowiny i świeżych warzyw, ta golonka zyskuje niepowtarzalny smak. Pełne soczystości i subtelnego smaku mięso, podane z pieczonymi warzywami, tworzy kompozycję, której nikt nie jest w stanie oprzeć się. Zapraszamy do odkrywania tajników domowego gotowania na najwyższym poziomie.

Składniki:

  • 1 duża golonka
  • olej
  • papryka słodka
  • 1 marchewka
  • 3 ziemniaki
  • 2 szklanki rosołu
  • SKŁADNIKI NA MARYNATĘ:
  • 1.5 litra wody
  • 2 ząbki zmiażdżonego czosnku
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
  • sól
  • 1 łyżeczka cukru

Golonka pieczona – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

Słowa kluczowe: golonka pieczona z warzywami, golonka pieczona z warzywami

Golonka pieczona – dodatkowe informacje

Zamiast rosołu możemy użyć piwa – jak kto lubi.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: golonkki peklowane, opieczone i duszone w warzywach
Następny przepis: Gomashio - japońska sól sezamowa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode