Gofry z nutellą i kokosem
Gofry z nutellą i kokosem to idealny przepis na słodkie, wyjątkowe śniadanie lub deser na każdą okazję. Gofry są chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku, a ich delikatny smak doskonale komponuje się z intensywnością nutelli, która dodaje deserowi głębii i charakteru. Wszystko to doprawiamy posypką z wiórków kokosowych, które dodają tropikalnej słodyczy i chrupkości. To połączenie smaków z pewnością zachwyci wszystkich miłośników słodkości. Zaskocz rodzinę i przyjaciół tym wyjątkowym przysmakiem. Gofry z nutellą i kokosem to prawdziwa uczta dla kubków smakowych!
Piotr Zieliński
Składniki:
- 100 gram cukru
- 3 jajka
- 300 gram mąki pszennej
- 125 gram roztopionej margaryny
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 200 ml mleka
- 100 ml wody
- 2 kopiaste łyżki nutelli
- 4 łyżki wiórków kokosowych
- Cukier puder do dekoracji
Gofry z nutellą i kokosem – jak zrobić?
- Wszystkie składniki oprócz nutelli i wiórków kokosowych włożyć do miski i dokładnie zmiksować na jednolitą masę. Następnie dodać pozostałe składniki i ponownie dokładnie zmiksować. Masę wlać partiami do gofrownicy i zapiec ok. 3-5 minut. Gotowe gofry studzić na kratce kuchennej i oprószyć cukrem pudrem.
Gofry z nutellą i kokosem – dodatkowe informacje
Składniki podane na ok 12-14 sztuk.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Gofry z bitą śmietaną i świeżymi owocami
Następny przepis: Gofry Z OPIEKACZA z twarogiem i kefirem oraz jabłuszkami :)