Gofry z nutellą i kokosem

Gofry z nutellą i kokosem

Gofry z nutellą i kokosem to idealny przepis na słodkie, wyjątkowe śniadanie lub deser na każdą okazję. Gofry są chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku, a ich delikatny smak doskonale komponuje się z intensywnością nutelli, która dodaje deserowi głębii i charakteru. Wszystko to doprawiamy posypką z wiórków kokosowych, które dodają tropikalnej słodyczy i chrupkości. To połączenie smaków z pewnością zachwyci wszystkich miłośników słodkości. Zaskocz rodzinę i przyjaciół tym wyjątkowym przysmakiem. Gofry z nutellą i kokosem to prawdziwa uczta dla kubków smakowych!

Składniki:

  • 100 gram cukru
  • 3 jajka
  • 300 gram mąki pszennej
  • 125 gram roztopionej margaryny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 200 ml mleka
  • 100 ml wody
  • 2 kopiaste łyżki nutelli
  • 4 łyżki wiórków kokosowych
  • Cukier puder do dekoracji

Gofry z nutellą i kokosem – jak zrobić?

  1. Wszystkie składniki oprócz nutelli i wiórków kokosowych włożyć do miski i dokładnie zmiksować na jednolitą masę. Następnie dodać pozostałe składniki i ponownie dokładnie zmiksować. Masę wlać partiami do gofrownicy i zapiec ok. 3-5 minut. Gotowe gofry studzić na kratce kuchennej i oprószyć cukrem pudrem.

Gofry z nutellą i kokosem – dodatkowe informacje

Składniki podane na ok 12-14 sztuk.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Gofry z bitą śmietaną i świeżymi owocami
Następny przepis: Gofry Z OPIEKACZA z twarogiem i kefirem oraz jabłuszkami :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode