GOFRY BEZGLUTENOWE

GOFRY BEZGLUTENOWE

Gofry bezglutenowe to fantastyczna alternatywa dla tych, którzy cenią sobie pyszne śniadania lub desery, ale muszą unikać glutenu w swojej diecie. Ten przepis na gofry bezglutenowe gwarantuje niewiarygodnie miękkie i puszyste gofry z zewnątrz, a jednocześnie lekko chrupiące od środka. Są one nie tylko pyszne, ale także zdrowe i proste do przygotowania. Bez względu na to, czy jesteś na diecie bezglutenowej, czy po prostu szukasz czegoś innego, ten przepis na gofry bezglutenowe na pewno Cię zachwyci.

Składniki:

  • 500 g jogurtu naturalnego
  • 2 jajka
  • 1 czubata łyżka cukru waniliowego (dodałam domowy)
  • 100 ml mleka
  • 1,5 szkl mąki ryżowej
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
  • 50 ml oleju rzepakowego

Gofry bezglutenowe – jak zrobić?

  1. W misce łączymy składniki mokre, następnie dodajemy suche i chwilę miksujemy do połączenia. Odstawiamy na 10 min.
  2. Na rozgrzaną gofrownicę nalewamy porcję ciasta i pieczemy gofry.
  3. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
  4. Smacznego!

GOFRY BEZGLUTENOWE – dodatkowe informacje

Jeśli lubicie słodkie gofry bezglutenowe, zwiększcie ilość cukru. Gofry są leciutko chrupiące, bardzo puszyste i delikatne. Nie trzeba natłuszczać gofrownicy, ponieważ w cieście jest olej.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: GNOCCHI ZIEMNIACZANE –WŁOSKIE KLUSECZKI (GNOCCHI di PATATE)
Następny przepis: Gofry gryczane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode