GALARETKI W MLEKU

GALARETKI W MLEKU

Zachwyć swoich gości niebanalnym podaniem deseru, wybierając przepis na Galaretki w Mleku. To przepyszne i kolorowe połączenie śmietankowego mleka z ulubionymi galaretkami, które urzeka zarówno swoim wyglądem, jak i bogactwem smaku. Doskonale nadają się na każdą okazję, szczególnie podczas świąt czy rodzinnych spotkań. Różnorodność dostępnych galaretek pozwala na stworzenie niepowtarzalnych kombinacji smaków. Szczególnie trafiają do gustu najmłodszym, ale bez wątpienia przypadną do gustu również starszym. Niech Galaretka na Mleku stanie się Twoim specjałem!

Składniki:

  • 1 szklanka mleka
  • 3 galaretki (kolor dowolny)
  • 1 galaretka żółta (do mleka zamiast żelatyny)
  • 2 łyżki cukru

Galaretki w mleku – jak zrobić?

  1. Mleko zagotować z cukrem (ostudzić).
  2. Galaretki każdą osobno rozpuścić w pół szklanki gotowanej wody.
  3. Do mleka wlać tężejącą żółtą galaretkę.
  4. Kolorowe galaretki pozostawić do całkowitego stężenia (ja wstawiam do lodówki aby szybciej stężały).
  5. Gdy już stężeją, pokroić je w kostki lub kto jak woli.
  6. Wsypać pokrojone galaretki do mleka i lekko zamieszać łyżką.
  7. Przelać do pojemnika (może być taki o lodach kilogramowych).
  8. Odstawić do zastygnięcia (ja z pojemnika wyciągam na drugi dzień). To jest mała porcja, jeśli ktoś chce większą wystarczy podwoić składniki.

Słowa kluczowe: galaretka na mleku, ciasto z galaretkami i mlekiem

Galaretki w mleku – dodatkowe informacje

Ten przepis na galaretki w mleku to mała porcja, ale wystarczy podwoić składniki i będzie duża.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Galaretka z wędzonym łososiem, kukurydzą i marchewką
Następny przepis: Galaretki z cielęciny

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode