Galaretki w czekoladzie

Galaretki w czekoladzie

Eksperymentuj z tradycyjnym deserem podając go w niecodziennej formie. Zapraszamy na wyprawę do królestwa smaku, gdzie galaretki spotykają się z czekoladą i tworzą niepowtarzalny mariaż. Przedstawiamy prosty przepis, który zadowoli zarówno amatorów słodkości, jak i miłośników kuchennych nowości. Nasz przepis na galaretki w czekoladzie stanowi idealną propozycję na urozmaicenie domowych wypieków. W połączeniu z ulubionym smakiem galaretki, aromatycznym, rozpływającym się w ustach polewaniem czekoladowym, staje się prawdziwą ucztą dla zmysłów. Niezależnie od okazji, galaretki w czekoladzie będą doskonałym pomysłem.

Składniki:

  • Galaretka o ulubionym smaku (u mnie kiwi) – 1 opakowanie
  • Gorzka czekolada

Galaretki w czekoladzie – przepis

  1. Galaretkę rozpuścić w szklance wrzącej wody.
  2. Czekoladę gorzką rozpuścić nad parą wodną. Za pomocą pędzelka wysmarować ścianki foremek silikonowych do czekoladek. Wstawić do lodówki, aby czekolada stężała. Czynność można powtórzyć w razie gdyby ścianki były za cienkie.
  3. W czekoladowe korpusy wlać tężejącą galaretkę. Ważne jest by pozostawić troszkę miejsca na dno czekoladki, także nie wlewać galaretki do końca. Wstawić foremki do lodówki, by galaretka dobrze się stężała.
  4. Gdy galaretka będzie odpowiednia, na dno wylać czekoladę. Wyrównać brzegi i znów wstawić do lodówki. Gotowe do podjadania!

Galaretki w czekoladzie – dodatkowe informacje

Zamiast silikonowych foremek do czekoladek można użyć malutkich papilotek na babeczki.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Galaretki z cielęciny
Następny przepis: Galaretki z golonki i nóżek wieprzowych

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode