Galaretki w czekoladzie
Eksperymentuj z tradycyjnym deserem podając go w niecodziennej formie. Zapraszamy na wyprawę do królestwa smaku, gdzie galaretki spotykają się z czekoladą i tworzą niepowtarzalny mariaż. Przedstawiamy prosty przepis, który zadowoli zarówno amatorów słodkości, jak i miłośników kuchennych nowości. Nasz przepis na galaretki w czekoladzie stanowi idealną propozycję na urozmaicenie domowych wypieków. W połączeniu z ulubionym smakiem galaretki, aromatycznym, rozpływającym się w ustach polewaniem czekoladowym, staje się prawdziwą ucztą dla zmysłów. Niezależnie od okazji, galaretki w czekoladzie będą doskonałym pomysłem.
admin
Składniki:
- Galaretka o ulubionym smaku (u mnie kiwi) – 1 opakowanie
- Gorzka czekolada
Galaretki w czekoladzie – przepis
- Galaretkę rozpuścić w szklance wrzącej wody.
- Czekoladę gorzką rozpuścić nad parą wodną. Za pomocą pędzelka wysmarować ścianki foremek silikonowych do czekoladek. Wstawić do lodówki, aby czekolada stężała. Czynność można powtórzyć w razie gdyby ścianki były za cienkie.
- W czekoladowe korpusy wlać tężejącą galaretkę. Ważne jest by pozostawić troszkę miejsca na dno czekoladki, także nie wlewać galaretki do końca. Wstawić foremki do lodówki, by galaretka dobrze się stężała.
- Gdy galaretka będzie odpowiednia, na dno wylać czekoladę. Wyrównać brzegi i znów wstawić do lodówki. Gotowe do podjadania!
Galaretki w czekoladzie – dodatkowe informacje
Zamiast silikonowych foremek do czekoladek można użyć malutkich papilotek na babeczki.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Galaretki z cielęciny
Następny przepis: Galaretki z golonki i nóżek wieprzowych