Fondue czekoladowe z owocami

Fondue czekoladowe z owocami

Zapraszamy do odkrycia przepisu na wyjątkowe fondue czekoladowe z owocami. Ta słodka przekąska to idealna propozycja na romantyczną kolację we dwoje, spotkanie ze znajomymi czy też rodzinne popołudnie. Sekret tego przysmaku tkwi w dwóch głównych składnikach: świeżych, soczystych owocach oraz wybornej, gładkiej czekoladzie. Ta symfonia smaków i kolorów nie tylko zachwyca wzrok, ale przede wszystkim rozpieszcza podniebienie. Owoce możemy dowolnie dobierać w zależności od preferencji i sezonu, a czekoladę zastąpić białą lub deserową. Fondue z owocami to doskonały sposób na sprawienie sobie cukierkowego urozmaicenia na co dzień.

Składniki:

  • Owoce:
    • mandarynki
    • pomarańcza
    • kiwi
    • banany
    • winogrono
    • pianki marshmallow
    • suszone duże rodzynki, morele lub śliwki
  • Dobrej jakości krem czekoladowy typu Nutella 300g
  • Zestaw do Fondue

Fondue czekoladowe z owocami – jak zrobić?

  1. Owoce myjemy, obieramy i kroimy na kawałki.
  2. Zestaw do Fondue
  3. Owoce układamy dookoła naczynia fondue.
  4. Wykładamy do naczynie fondue krem czekoladowy.
  5. Podpalamy świeczkę w specjalnym pojemniku pod miską fondue i podgrzewamy naszą czekoladę.
  6. Gdy czekolada będzie już ciepła za pomocą widelczyka zanurzamy owoce w naszej czekoladzie.

Fondue czekoladowe z owocami – dodatkowe informacje

Czekoladę można najpierw podgrzać w mikrofali.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Forszmak
Następny przepis: FRANCUSKA TARTA Z BROKUŁAMI

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode