Fondue czekoladowe z owocami
Zapraszamy do odkrycia przepisu na wyjątkowe fondue czekoladowe z owocami. Ta słodka przekąska to idealna propozycja na romantyczną kolację we dwoje, spotkanie ze znajomymi czy też rodzinne popołudnie. Sekret tego przysmaku tkwi w dwóch głównych składnikach: świeżych, soczystych owocach oraz wybornej, gładkiej czekoladzie. Ta symfonia smaków i kolorów nie tylko zachwyca wzrok, ale przede wszystkim rozpieszcza podniebienie. Owoce możemy dowolnie dobierać w zależności od preferencji i sezonu, a czekoladę zastąpić białą lub deserową. Fondue z owocami to doskonały sposób na sprawienie sobie cukierkowego urozmaicenia na co dzień.
admin
Składniki:
- Owoce:
- mandarynki
- pomarańcza
- kiwi
- banany
- winogrono
- pianki marshmallow
- suszone duże rodzynki, morele lub śliwki
- Dobrej jakości krem czekoladowy typu Nutella 300g
- Zestaw do Fondue
Fondue czekoladowe z owocami – jak zrobić?
- Owoce myjemy, obieramy i kroimy na kawałki.
- Zestaw do Fondue
- Owoce układamy dookoła naczynia fondue.
- Wykładamy do naczynie fondue krem czekoladowy.
- Podpalamy świeczkę w specjalnym pojemniku pod miską fondue i podgrzewamy naszą czekoladę.
- Gdy czekolada będzie już ciepła za pomocą widelczyka zanurzamy owoce w naszej czekoladzie.
Fondue czekoladowe z owocami – dodatkowe informacje
Czekoladę można najpierw podgrzać w mikrofali.