Filety z kurczaka w cieście z zupy kurkowej

Filety z kurczaka w cieście z zupy kurkowej

Jeżeli szukasz wyjątkowej potrawy, która zadowoli podniebienia każdego smakosza, to przepis na Filety z kurczaka w cieście z zupy kurkowej jest dla Ciebie. Ta niezapomniana kombinacja soczystych filetów z kurczaka zamkniętych w chrupiącym cieście z zupy kurkowej to prawdziwy smakowy hit. Taki sposób przygotowania kurczaka to gwarancja mięsa pełnego smaku, soczystego i nieprzeschniętego. Kluczowym składnikiem jest tu oczywiście sos kurkowy knorr, który nadaje ciescie niepowtarzalnego aromatu. To danie, które z pewnością zrobi wrażenie na gościach podczas uroczystego obiadu czy kolacji. W sam raz na specjalne okazje, ale także na codzienny posiłek.

Składniki:

  • Pół kilograma fileta z kurczaka
  • 1 opakowanie zupy kremowej z kurek
  • 1 jajko
  • 2 szklanki wody
  • mąka – według uznania (konsystencja gęstego ciasta naleśnikowego)
  • olej do smażenia

Filety z kurczaka w cieście z zupy kurkowej – jak zrobić?

  1. image-0cyxjdh
    1.

    Filet pokroić w cienkie plastry. CIASTO: Do miski wbić 1 jajko, dolać 2 szklanki wody, wymieszać, dosypać zupę kurkową, następnie dosypywać mąkę do uzyskania gęstego ciasta naleśnikowego.

  2. image-1kmklva
    2.

    Plastry kurczaka zamaczać w cieście i smażyć z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na ręczniczkach papierowych.

  3. image-0exve21
    3.

    Można jeść samodzielnie lub podawać do dania głównego. SMACZNEGO 🙂

Porady – Filety z kurczaka w cieście z zupy kurkowej, dodatkowe informacje

Jeśli chcesz aby ciasto było bardziej „kurkowe”, możesz dodać 2 opakowania zupy kurkowej. W takiej kombinacji zaleca się jednak użyć mniejszej ilości mąki.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: FILETY Z MINTAJA POD PIERZYNKĄ Z KREMOWEGO SOSU POMIDOROWEGO
Następny przepis: Ciasto Fiona

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode