Filety z kurczaka w cieście z zupy kurkowej
Jeżeli szukasz wyjątkowej potrawy, która zadowoli podniebienia każdego smakosza, to przepis na Filety z kurczaka w cieście z zupy kurkowej jest dla Ciebie. Ta niezapomniana kombinacja soczystych filetów z kurczaka zamkniętych w chrupiącym cieście z zupy kurkowej to prawdziwy smakowy hit. Taki sposób przygotowania kurczaka to gwarancja mięsa pełnego smaku, soczystego i nieprzeschniętego. Kluczowym składnikiem jest tu oczywiście sos kurkowy knorr, który nadaje ciescie niepowtarzalnego aromatu. To danie, które z pewnością zrobi wrażenie na gościach podczas uroczystego obiadu czy kolacji. W sam raz na specjalne okazje, ale także na codzienny posiłek.
Piotr Zieliński
Składniki:
- Pół kilograma fileta z kurczaka
- 1 opakowanie zupy kremowej z kurek
- 1 jajko
- 2 szklanki wody
- mąka – według uznania (konsystencja gęstego ciasta naleśnikowego)
- olej do smażenia
Filety z kurczaka w cieście z zupy kurkowej – jak zrobić?
-
1.
Filet pokroić w cienkie plastry. CIASTO: Do miski wbić 1 jajko, dolać 2 szklanki wody, wymieszać, dosypać zupę kurkową, następnie dosypywać mąkę do uzyskania gęstego ciasta naleśnikowego.
-
2.
Plastry kurczaka zamaczać w cieście i smażyć z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na ręczniczkach papierowych.
-
3.
Można jeść samodzielnie lub podawać do dania głównego. SMACZNEGO 🙂
Porady – Filety z kurczaka w cieście z zupy kurkowej, dodatkowe informacje
Jeśli chcesz aby ciasto było bardziej „kurkowe”, możesz dodać 2 opakowania zupy kurkowej. W takiej kombinacji zaleca się jednak użyć mniejszej ilości mąki.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: FILETY Z MINTAJA POD PIERZYNKĄ Z KREMOWEGO SOSU POMIDOROWEGO
Następny przepis: Ciasto Fiona