FARSZ MIĘSNY DO PIEROGÓW, KROKIETÓW

FARSZ MIĘSNY DO PIEROGÓW, KROKIETÓW

Czy jest coś bardziej satysfakcjonującego niż domowe pierogi lub krokiety? Ich tajemnica tkwi w odpowiednio przygotowanym farszu. Ten przepis na farsz mięsny do pierogów i krokietów, gwarantuje delikatność i bogactwo smaku w każdym gryzie. Prawdziwa gratka dla miłośników tradycyjnej polskiej kuchni. Istotą tego farszu jest idealne połączenie mięsa z dodatkami, które nadadzą mu normalny charakter. Gwarantujemy, że dzięki temu przepisowi, twoje pierogi i krokiety wyróżnią się niezwykłą głębią smaku.

Składniki:

  • 0,5 kg karkówki
  • 0,5 kg boczku surowego
  • 5 cebul
  • 4 ząbki czosnku
  • 0,5 łyżeczki majeranku
  • 2 łyżki przyprawy warzywnej uniwersalnej
  • 3 łyżki oliwy

Farsz mięsny do pierogów, krokietów – jak zrobić?

  • 1.
    WYKONANIE:
    Mięso i boczek dokładnie myjemy i kroimy w kawałki, gotujemy do miękkości. W międzyczasie obieramy cebulę i czosnek. Cebulę kroimy na cztery kawałki i smażymy na oliwie, aż osiągnie bardzo złoty kolor. Mięso po ugotowaniu odsączamy, studzimy i mielimy przez maszynkę. Tak samo czosnek i cebulę przeciskamy przez praskę i dodajemy do farszu. Przyprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Taki farsz można wykorzystać do pierogów, krokietów i innych potraw. Smacznego!

FARSZ MIĘSNY DO PIEROGÓW, KROKIETÓW – dodatkowe informacje

Do farszu mięsnego do pierogów i krokietów można dodać ulubione zioła.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Farfalle ze szpinakiem, serem i orzeszkami
Następny przepis: Farsz z kiszonej kapusty z suszonymi grzybami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode