FARSZ MIĘSNY DO PIEROGÓW, KROKIETÓW
Czy jest coś bardziej satysfakcjonującego niż domowe pierogi lub krokiety? Ich tajemnica tkwi w odpowiednio przygotowanym farszu. Ten przepis na farsz mięsny do pierogów i krokietów, gwarantuje delikatność i bogactwo smaku w każdym gryzie. Prawdziwa gratka dla miłośników tradycyjnej polskiej kuchni. Istotą tego farszu jest idealne połączenie mięsa z dodatkami, które nadadzą mu normalny charakter. Gwarantujemy, że dzięki temu przepisowi, twoje pierogi i krokiety wyróżnią się niezwykłą głębią smaku.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 0,5 kg karkówki
- 0,5 kg boczku surowego
- 5 cebul
- 4 ząbki czosnku
- 0,5 łyżeczki majeranku
- 2 łyżki przyprawy warzywnej uniwersalnej
- 3 łyżki oliwy
Farsz mięsny do pierogów, krokietów – jak zrobić?
-
1.
WYKONANIE:
Mięso i boczek dokładnie myjemy i kroimy w kawałki, gotujemy do miękkości. W międzyczasie obieramy cebulę i czosnek. Cebulę kroimy na cztery kawałki i smażymy na oliwie, aż osiągnie bardzo złoty kolor. Mięso po ugotowaniu odsączamy, studzimy i mielimy przez maszynkę. Tak samo czosnek i cebulę przeciskamy przez praskę i dodajemy do farszu. Przyprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Taki farsz można wykorzystać do pierogów, krokietów i innych potraw. Smacznego!
FARSZ MIĘSNY DO PIEROGÓW, KROKIETÓW – dodatkowe informacje
Do farszu mięsnego do pierogów i krokietów można dodać ulubione zioła.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Farfalle ze szpinakiem, serem i orzeszkami
Następny przepis: Farsz z kiszonej kapusty z suszonymi grzybami