EKOLOGICZNE CIASTECZKA Z ŻURAWINĄ
Czyż nie brzmi zachwycająco? Ekologiczne ciasteczka z żurawiną – przepis idealny dla osób, które cenią sobie zdrowe, naturalne składniki i równocześnie kochają słodkości. Te ciasteczka to nie tylko smakowita przekąska, ale także pożywne źródło energii. Połączenie pysznej, ekologicznej żurawiny z wyselekcjonowanymi składnikami sprawia, że te ciasteczka są nie tylko zdrowe, ale przede wszystkim pyszne. Przygotowanie ich w domu to czysta przyjemność, a zapach roznoszący się po kuchni podczas pieczenia – czysty relaks. Biorąc pod uwagę nie tylko smak, ale i korzyści zdrowotne, to przepis warto mieć w swoim kulinarnym repertuarze.
admin
Składniki:
- 200 gramów masła
- 70 gramów cukru nierafinowanego
- 300 gramów mąki orkiszowej
- 100 gramów żurawiny
- szczypta soli
- 2 łyżki mleka
Ekologiczne ciasteczka z żurawiną – jak zrobić?
- Masło ucieramy z cukrem, dodajemy 2 łyżki mleka i szczyptę soli.
- Miksujemy i stopniowo dosypujemy mąkę, ciągle miksując do uzyskania jednolitej masy, na końcu dodajemy żurawinę.
- Wyciągamy ciasto z miski i formujemy z niego rulonik, wkładamy na 20 minut do lodówki aby troszkę stwardniało.
- Kroimy plastry o szerokości 0.5 cm.
- Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 15 minut.
- Gotowe ciasteczka wykładamy na półmisek.
- SMACZNEGO!
EKOLOGICZNE CIASTECZKA Z ŻURAWINĄ – dodatkowe informacje
Do ciasteczek ekologicznych z żurawiną możemy również dodać mąkę pełnoziarnistą.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Eklerki z kremem budyniowym i czekoladą
Następny przepis: Ekspresowa pizza bez drożdży