EKOLOGICZNE CIASTECZKA Z ŻURAWINĄ

EKOLOGICZNE CIASTECZKA Z ŻURAWINĄ

Czyż nie brzmi zachwycająco? Ekologiczne ciasteczka z żurawiną – przepis idealny dla osób, które cenią sobie zdrowe, naturalne składniki i równocześnie kochają słodkości. Te ciasteczka to nie tylko smakowita przekąska, ale także pożywne źródło energii. Połączenie pysznej, ekologicznej żurawiny z wyselekcjonowanymi składnikami sprawia, że te ciasteczka są nie tylko zdrowe, ale przede wszystkim pyszne. Przygotowanie ich w domu to czysta przyjemność, a zapach roznoszący się po kuchni podczas pieczenia – czysty relaks. Biorąc pod uwagę nie tylko smak, ale i korzyści zdrowotne, to przepis warto mieć w swoim kulinarnym repertuarze.

Składniki:

  • 200 gramów masła
  • 70 gramów cukru nierafinowanego
  • 300 gramów mąki orkiszowej
  • 100 gramów żurawiny
  • szczypta soli
  • 2 łyżki mleka

Ekologiczne ciasteczka z żurawiną – jak zrobić?

  1. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy 2 łyżki mleka i szczyptę soli.
  2. Miksujemy i stopniowo dosypujemy mąkę, ciągle miksując do uzyskania jednolitej masy, na końcu dodajemy żurawinę.
  3. Wyciągamy ciasto z miski i formujemy z niego rulonik, wkładamy na 20 minut do lodówki aby troszkę stwardniało.
  4. Kroimy plastry o szerokości 0.5 cm.
  5. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  6. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 15 minut.
  7. Gotowe ciasteczka wykładamy na półmisek.
  8. SMACZNEGO!

EKOLOGICZNE CIASTECZKA Z ŻURAWINĄ – dodatkowe informacje

Do ciasteczek ekologicznych z żurawiną możemy również dodać mąkę pełnoziarnistą.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Eklerki z kremem budyniowym i czekoladą
Następny przepis: Ekspresowa pizza bez drożdży

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode