Drobny makaron z patisonem i koperkiem
Drobny makaron z patisonem i koperkiem to danie, które zachwyci nie tylko wegan i wegetarian, ale i wszystkich miłośników lekkich, zdrowych potraw. Delikatny smak patisona doskonale komponuje się z aromatem kopru, a drobny makaron dodaje potrawie substancji. To danie, które sprawdzi się zarówno podczas letniego lunchu na tarasie, jak i podczas kolacji z przyjaciółmi. Świeże składniki i prostota wykonania to kolejne atuty tego przepisu. Przygotuj się na niepowtarzalne doświadczenie kulinarne, które dostarczą Ci te proste, a zarazem wyrafinowane smaki.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 1 opakowanie drobnego makaronu
- 2 duże patisony
- Pęczek koperku
- Oliwa
- Sól
- Czosnek mielony
Drobny makaron z patisonem i koperkiem – jak zrobić?
- Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Nie odlewamy wody. Patisony obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na oliwie około 3 minut. Dodajemy makaron z wodą i dusimy aż woda wyparuje. Na końcu dodajemy posiekany koperek i mielony czosnek. Doprawiamy solą.
xxxx – dodatkowe informacje
Do dania możemy użyć dowolnego makaronu, a patisona zastąpić cukinią lub kabaczkiem.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: DROBIOWY SMACZEK-MIELONKA Z SZYNKOWARA
Następny przepis: Drożdżowa babka bez jajek