Drobny makaron z patisonem i koperkiem

Drobny makaron z patisonem i koperkiem

Drobny makaron z patisonem i koperkiem to danie, które zachwyci nie tylko wegan i wegetarian, ale i wszystkich miłośników lekkich, zdrowych potraw. Delikatny smak patisona doskonale komponuje się z aromatem kopru, a drobny makaron dodaje potrawie substancji. To danie, które sprawdzi się zarówno podczas letniego lunchu na tarasie, jak i podczas kolacji z przyjaciółmi. Świeże składniki i prostota wykonania to kolejne atuty tego przepisu. Przygotuj się na niepowtarzalne doświadczenie kulinarne, które dostarczą Ci te proste, a zarazem wyrafinowane smaki.

Składniki:

  • 1 opakowanie drobnego makaronu
  • 2 duże patisony
  • Pęczek koperku
  • Oliwa
  • Sól
  • Czosnek mielony

Drobny makaron z patisonem i koperkiem – jak zrobić?

  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Nie odlewamy wody. Patisony obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na oliwie około 3 minut. Dodajemy makaron z wodą i dusimy aż woda wyparuje. Na końcu dodajemy posiekany koperek i mielony czosnek. Doprawiamy solą.

xxxx – dodatkowe informacje

Do dania możemy użyć dowolnego makaronu, a patisona zastąpić cukinią lub kabaczkiem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: DROBIOWY SMACZEK-MIELONKA Z SZYNKOWARA
Następny przepis: Drożdżowa babka bez jajek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode