Dorsz z lubczykiem i cytrynką

Dorsz z lubczykiem i cytrynką

Chcesz cieszyć się wyjątkowym smakiem ryby, ale zastanawiasz się, jak wypatroszyć dorsza? Mamy dla Ciebie odpowiedź i dodatkowo przepis na dorsza z lubczykiem i cytrynką. To prosta kuchnia, która czerpie to, co najlepsze z naturalnych składników. Nuty cytrusowe doskonale łączą się z delikatnym smakiem ryby, a świeży lubczyk dodaje potrawie lekkości i orzeźwiającej pikantności. Taka propozycja z pewnością zasługuje na miejsce w Twoim repertuarze kulinarnym. Stanowi szybkie rozwiązanie na obiad, bez ustępstw w kwestii jakości i smaku. Wypróbuj nasz przepis na dorsza z lubczykiem i cytrynką – to prawdziwa uczta dla koneserów rybnych dań!

Składniki:

  • 2 Filety dorsza oczyszczone i wypatroszone
  • pół szklanki mąki
  • 2 szklanki oleju do smażenia
  • 2 gałązki lubczyku
  • 2 cytryny
  • sól
  • przyprawa do ryb

Dorsz z lubczykiem i cytrynką – jak zrobić?

Dodatkowe informacje – Dorsz z lubczykiem i cytrynką

Rybkę smażymy w zależności od wielkości ryby. Wiadomo im rybka większa to czas smażenia się wydłuży.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Dorsz w cieście
Następny przepis: Dorsz z parowaru

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode