Dorsz z lubczykiem i cytrynką
Chcesz cieszyć się wyjątkowym smakiem ryby, ale zastanawiasz się, jak wypatroszyć dorsza? Mamy dla Ciebie odpowiedź i dodatkowo przepis na dorsza z lubczykiem i cytrynką. To prosta kuchnia, która czerpie to, co najlepsze z naturalnych składników. Nuty cytrusowe doskonale łączą się z delikatnym smakiem ryby, a świeży lubczyk dodaje potrawie lekkości i orzeźwiającej pikantności. Taka propozycja z pewnością zasługuje na miejsce w Twoim repertuarze kulinarnym. Stanowi szybkie rozwiązanie na obiad, bez ustępstw w kwestii jakości i smaku. Wypróbuj nasz przepis na dorsza z lubczykiem i cytrynką – to prawdziwa uczta dla koneserów rybnych dań!
admin
Składniki:
- 2 Filety dorsza oczyszczone i wypatroszone
- pół szklanki mąki
- 2 szklanki oleju do smażenia
- 2 gałązki lubczyku
- 2 cytryny
- sól
- przyprawa do ryb
Dorsz z lubczykiem i cytrynką – jak zrobić?
Dodatkowe informacje – Dorsz z lubczykiem i cytrynką
Rybkę smażymy w zależności od wielkości ryby. Wiadomo im rybka większa to czas smażenia się wydłuży.