DOMOWY SEREK STRACIATELLA

DOMOWY SEREK STRACIATELLA

Gotowanie w domu to prawdziwa przyjemność, szczególnie gdy jesteśmy w stanie tworzyć nasze ulubione posiłki i przekąski według własnego gustu. Oto szybki i łatwy przepis, który pokaże Ci, jak zrobić domowy serek straciatella. To kremowe, delikatne danie, pełne małych kawałków czekolady, jest idealne na śniadanie lub jako deser po obiedzie. Ta włoska przekąska jest popularna dzięki swojej miękkości i delikatnym smaku. Z pewnością ta wersja domowa serek straciatella stanie się ulubieńcem wśród domowników i gości. Odkryj w sobie mistrza kuchni przygotowując ten prosty przepis.

Składniki:

  • 130 g serka twarogowego
  • 200 g śmietany 18% lub 140 g naturalnego jogurtu (mniej, bo jest rzadszy)
  • 4 łyżeczki cukru
  • 1 saszetka cukru waniliowego
  • dodatkowo: kostka ulubionej czekolady
  • plus kilka kostek do ozdoby

Domowy serek straciatella – jak zrobić?

  1. Wszystkie składniki oprócz czekolady razem zmiksować na jednolitą masę.
  2. Gotowy serek przełożyć do miseczek i posypać startą na grubych oczkach tarki czekoladą. Ozdobić kostkami czekolady.

Słowa kluczowe: serek straciatella

DOMOWY SEREK STRACIATELLA – dodatkowe informacje

Najlepiej smakuje schłodzony.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Serek Homogenizowany z galaretką i owocami
Następny przepis: Serek wędzony typu włoskiego z oliwkami papryką i czosnkiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode