Domowe wędzone żeberka
Dla miłośników gęstego, aromatycznego dymu i głębokiego smaku mięsa, ten przepis na Domowe Wędzone Żeberka jest prawdziwym rarytasem. Proces ten wymaga peklowania żeberek do wędzenia, techniki która nasyca mięso smakiem i pomaga utrzymać zawartość wilgoci podczas wędzenia. To prawdziwa gratka dla miłośników mięsa i sprawia, że przepis na wędzone żeberka staje się nieodparcie kuszący. Zapewne znacie wiele przepisów na wędzone żebereka, ale ten przekona was, że peklowane żebereka, dobrze wędzone mogą być nie tylko wyśmienitym pomysłem na obiad, ale i prawdziwym kulinarnym eksperymentem w zaciszu domowego grilla.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 1,5 kg mięsnych żeberek (płat)
- przyprawa do mięsa
- 2 łyżki oleju
- pieprz i sól
Domowe wędzone żeberka – jak zrobić?
Domowe wędzone żeberka – dodatkowe informacje
Z podanej porcji otrzymałam 4 spore kawałki z mięsem.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Domowe waniliowe cafe latte
Następny przepis: Domowe zapiekanki z pieczarkami