Domowe rafaello

Domowe rafaello

Kto z nas nie kocha łagodnego smaku kokosa, połączonego z orzechem laskowym i kremowym nadzieniem? Domowe rafaello to cudo, które możemy z łatwością przyrządzić w naszej kuchni. Ten przepis na kulki rafaello z mlekiem w proszku to idealna propozycja dla wszystkich smakoszów słodyczy. Kuleczki rafaello z mlekiem w proszku są nie tylko pyszne, ale i łatwe w wykonaniu. Są doskonałe na różnego rodzaju imprezy i spotkania, ale także jako słodki podarunek dla bliskich. Niezależnie od okazji, domowe rafaello dostarczą niezapomnianych doznań smakowych.

Składniki:

  • 100 g wiórków kokosowych
  • 200 g masła
  • 200 g cukru
  • 125 ml wody
  • 250 g mleka w proszku
  • 2 płaty wafli
  • migdały
  • 100 g wiórków do obtoczenia

Domowe rafaello – jak zrobić?

  1. Wodę zagotować, rozpuścić w niej cukier, ostudzić. Wlać do miski, dodać wiórki, miękkie masło, mleko w proszku oraz pokruszony wafel. Zmiksować. Odstawić na 30 minut do lodówki. W tym czasie sparzyć i obrać migdały. Formować kulki wkładając migdał do środka i obtoczyć w kokosie.

Słowa kluczowe: kulki rafaello przepis z mlekiem w proszku, kuleczki rafaello z mlekiem w proszku

Domowe rafaello – dodatkowe informacje

Można również pokroić migdały na malutkie kawałki i wmieszać do masy zamiast wkładać migdał do środka. Można włożyć do zamrażarki a gdy przyjdzie na nie ochota po prostu wyciągnąć i jeść ! 🙂


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Domowe rafaello
Następny przepis: Domowe sezamki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode