Domowe rafaello
Kto z nas nie kocha łagodnego smaku kokosa, połączonego z orzechem laskowym i kremowym nadzieniem? Domowe rafaello to cudo, które możemy z łatwością przyrządzić w naszej kuchni. Ten przepis na kulki rafaello z mlekiem w proszku to idealna propozycja dla wszystkich smakoszów słodyczy. Kuleczki rafaello z mlekiem w proszku są nie tylko pyszne, ale i łatwe w wykonaniu. Są doskonałe na różnego rodzaju imprezy i spotkania, ale także jako słodki podarunek dla bliskich. Niezależnie od okazji, domowe rafaello dostarczą niezapomnianych doznań smakowych.
admin
Składniki:
- 100 g wiórków kokosowych
- 200 g masła
- 200 g cukru
- 125 ml wody
- 250 g mleka w proszku
- 2 płaty wafli
- migdały
- 100 g wiórków do obtoczenia
Domowe rafaello – jak zrobić?
- Wodę zagotować, rozpuścić w niej cukier, ostudzić. Wlać do miski, dodać wiórki, miękkie masło, mleko w proszku oraz pokruszony wafel. Zmiksować. Odstawić na 30 minut do lodówki. W tym czasie sparzyć i obrać migdały. Formować kulki wkładając migdał do środka i obtoczyć w kokosie.
Słowa kluczowe: kulki rafaello przepis z mlekiem w proszku, kuleczki rafaello z mlekiem w proszku
Domowe rafaello – dodatkowe informacje
Można również pokroić migdały na malutkie kawałki i wmieszać do masy zamiast wkładać migdał do środka. Można włożyć do zamrażarki a gdy przyjdzie na nie ochota po prostu wyciągnąć i jeść ! 🙂