Domowe parówki z indyka
Proste, zdrowe i niewiarygodnie smaczne – takie są nasze domowe parówki z indyka. Ten przepis to prawdziwa gratka dla miłośników domowej kuchni i dla tych, którzy niegdyś unikali parówek ze względu na niewiadome składniki. Dzięki temu przepisowi przygotujesz soczyste, aromatyczne parówki, które na pewno przypadną do gustu nie tylko dorosłym, ale też dzieciom. To sprawdzony sposób na zdrową alternatywę dla sklepowych produktów. Domowe parówki z indyka to doskonałe rozwiązanie na lekki obiad, kolację lub piknik na świeżym powietrzu! Sprawdź, jak przygotować parówki, którymi pokochasz swoją rodzinę. Przepis na parówki domowe dla dzieci także znajdziesz poniżej.
admin
Składniki:
- 400g mięsa z uda indyka
- Przyprawy:
- Sól
- Pieprz ziołowy
- Majeranek
- Papryka słodka
Domowe parówki z indyka – jak zrobić?
- Mięso myjemy, osuszamy, mielimy w maszynce 3 razy. Doprawiamy dodając po około 1/4 łyżeczki soli, majeranku i papryki słodkiej oraz szczyptę pieprzu. Mieszamy.
- Na kawałku specjalnej folii (którą można użyć w wysokiej temperaturze) wyłożyć porcję mięsa i mocno zwijać w rulon. Końcówki zwinąć tak jak cukierka i związać taśmą, która była dołączona z folią. Parówki włożyć do garnka z wrzącą wodą i gotować 20 minut. Odsączyć z wody i ściągnąć folię.
Domowe parówki z indyka – dodatkowe informacje
Z tej ilości mięsa wychodzi 6 sztuk parówek średniej wielkości. Doprawić je można wedle uznania.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Domowe ogórki kiszone
Następny przepis: Domowe paluszki z kminkiem.