Domowe masło z orzechów włoskich

Domowe masło z orzechów włoskich

Pozwól sobie na odrobinę luksusu prosto z kuchni. Ten przepis na domowe masło orzechowe jest naprawdę prosty i daje niesamowite rezultaty. Idealny do smarowania na tosty, dodawania do smoothie lub jako składnik domowych deserów. Przepis na masło z orzechów włoskich jest świetnym pomysłem na wykorzystanie sezonowych orzechów. Dzięki niemu zyskasz niepowtarzalne smaki prosto ze swojej kuchni. Nie da się porównać domowego masła orzechowego z tym kupnym – smak jest intensywny, tekstura kremowa, a do tego jest zdrowsze. Przekonaj się sam, jak zrobić masło orzechowe z orzechów włoskich!

Składniki:

  • 300 g orzechów włoskich
  • 3 łyżki miodu
  • szczypta soli

Domowe masło z orzechów włoskich – jak zrobić?

  1. 1.
    Rozdrobnij orzechy blenderem, dodaj miód i sól. Blenduj całość, aż masa będzie jednolita. Mi zajęło to 20 minut.
  2. 2.
    Przechowuj masło w słoiku w lodówce. Smaruj na kanapki, bądź wykorzystuj do pieczenia ciast, słodkich bułeczek itp.

Domowe masło z orzechów włoskich – dodatkowe informacje

Masło orzechowe idealnie nadaje się jako baza tortów, ciast i ciasteczek.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Domowe markizy
Następny przepis: Domowe masło kakaowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode