Domowe Krówki czekoladowe

Domowe Krówki czekoladowe

Czy jest coś lepszego niż domowe cukierki? Przedstawiamy przepis na krówki czekoladowe, które swoim smakiem przewyższają te sklepowe. Te małe słodkości są pełne aromatycznego kakao, a ich miękka i ciągnąca konsystencja sprawia, że nie można się im oprzeć. Idealnie nadają się na prezent dla najbliższych lub po prostu na słodki dodatek do wieczornej herbaty. Wykonanie ich nie jest skomplikowane, a satysfakcja z ich smaku jest nieporównywalnie większa, gdy są zrobione własnoręcznie. Zacznij przygodę z domowym cukiernictwem od krówek czekoladowych.

Składniki:

  • 300 ml śmietany kremówki
  • 65 g masła
  • 150 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 3 kostki gorzkiej czekolady

Domowe krówki czekoladowe – jak zrobić?

  1. 300 ml kremówki
  2. 65 g masła
  3. cukru
  4. 1 łyżeczka cukru waniliowego
  5. 3 kostki gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:

Domowe Krówki czekoladowe – dodatkowe informacje

Zrobienie domowych cukierków czekoladowych nie jest trudne, trzeba tylko uważać, żeby masa się nie przypaliła. Niestety czasem zdarza mi się ten błąd. Na szczęście moja mama czuwa i zorientowała się, co się dzieje, zanim spaliłam całą masę.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Domowe lizaki.
Następny przepis: Domowe lody kakaowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode