Domowe Krówki czekoladowe
Czy jest coś lepszego niż domowe cukierki? Przedstawiamy przepis na krówki czekoladowe, które swoim smakiem przewyższają te sklepowe. Te małe słodkości są pełne aromatycznego kakao, a ich miękka i ciągnąca konsystencja sprawia, że nie można się im oprzeć. Idealnie nadają się na prezent dla najbliższych lub po prostu na słodki dodatek do wieczornej herbaty. Wykonanie ich nie jest skomplikowane, a satysfakcja z ich smaku jest nieporównywalnie większa, gdy są zrobione własnoręcznie. Zacznij przygodę z domowym cukiernictwem od krówek czekoladowych.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 300 ml śmietany kremówki
- 65 g masła
- 150 g cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 3 kostki gorzkiej czekolady
Domowe krówki czekoladowe – jak zrobić?
- 300 ml kremówki
- 65 g masła
- cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 3 kostki gorzkiej czekolady
Sposób przygotowania:
Domowe Krówki czekoladowe – dodatkowe informacje
Zrobienie domowych cukierków czekoladowych nie jest trudne, trzeba tylko uważać, żeby masa się nie przypaliła. Niestety czasem zdarza mi się ten błąd. Na szczęście moja mama czuwa i zorientowała się, co się dzieje, zanim spaliłam całą masę.