Dietetyczne ciasto jabłkowe

Dietetyczne ciasto jabłkowe

Czy kochasz słodki smak ciasta jabłkowego, ale staramy się utrzymać dietę? Dzięki naszemu przepisowi na dietetyczne ciasto jabłkowe, nie musisz dokonywać kompromisu między smakiem a zdrowiem. Ta niskokaloryczna wersja klasycznego deseru jest pełna pysznych jabłek i jednocześnie nie obciąża Twojego planu odżywiania. Idealne dla tych, którzy chcą cieszyć się słodkościami, bez obaw o dodatkowe kalorie. Dietetyczne ciasto z jabłkami to nie tylko dobrze sprawdza się jako zdrowa przekąska, ale i wspaniałe uzupełnienie diety każdego, kto pragnie zdrowo się odżywiać. Zachwyć się smakiem naszego dietetycznego ciasta z jabłkami.

Składniki:

  • 1 kilogram jabłek
  • 200 gram cukru
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 250 mililitrów mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka cynamonu

Dietetyczne ciasto jabłkowe – jak zrobić?

  1. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę. Zasypujemy cukrem i odstawiamy.
  2. Jajka ubijamy na puszystą pianę, dodajemy mleko i cynamon. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Mieszaninę wlewamy do jabłek i mieszamy łyżką.
  3. Wlewamy ciasto na blaszkę i pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni.

Słowa kluczowe: niskokaloryczne ciasto z jabłkami, dietetyczne ciasto z jabłkami, dietetyczne ciasta z jabłkami

xxxx – dodatkowe informacje

Jeżeli chcemy aby ciasto było jeszcze bardziej dietetyczne używamy mleka 0,5%.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Dietetyczne Ciasteczka owsiane z gruszką (bez mleka, bez masła, bez tłuszczu, bez glutenu)
Następny przepis: Dietetyczne ciasto marchewkowe bez cukru i mąki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode