Deser dla diabetyków

Deser dla diabetyków

Przygotowanie deseru dla osoby z cukrzycą może wydawać się skomplikowane, ale dzięki naszemu przepisowi, zrozumiesz jak to zrobić łatwo i szybko. Ten przepis na deser dla diabetyków jest doskonałym rozwiązaniem dla tych, którzy chcą cieszyć się słodkim smakiem, jednocześnie dbając o swoją dietę. Składniki są starannie dobrane, biorąc pod uwagę indeks glikemiczny oraz zapewnienie smaku, który zadowoli nawet najbardziej wymagających łasuchów. Czerstwe owoce i galaretka o niskim indeksie glikemicznym sprawią, że ten deser stanie się ulubionym dla każdego diabetyka.

Składniki:

  • Galaretka truskawkowa:
    – 1 szklanka truskawek
    – 1 szklanka wody
    – 3 łyżki żelatyny
  • Biała warstwa:
    – 2 serki homogenizowane naturalne
    – Trochę wody
    – 4 łyżeczki żelatyny
  • Dodatkowo:
    – 2 szklanki truskawek
    – Kilka wafelków bezcukrowych

Deser dla diabetyków – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

  1. Galaretka: Owoce zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować około 15 minut do miękkości truskawek, zmiksować blenderem i dodać żelatynę. Mieszać tak długo, aż żelatyna całkowicie się rozpuści.
    Do pucharków ułożyć po kilka pokrojonych truskawek i zalać je galaretką.
    Wstawić do lodówki.
  2. Biała warstwa: Żelatynę namoczyć w paru łyżkach wody, a gdy napęcznieje podgrzać ją do rozpuszczenia, połączyć z serkami, dokładnie wymieszać.
    Nałożyć na stężoną galaretkę.
    Wafelki pokroić w paseczki i udekorować nimi wierzch deseru.
    Schłodzić w lodówce.

Deser dla diabetyków – dodatkowe informacje

Przepis na 4 porcje


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Deser czekoladowy na mleczku kokosowym
Następny przepis: Deser-domowe ptasie mleczko.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode