Delikatna zupa na indyku

Delikatna zupa na indyku

Zupa na indyku to wyrafinowany sposób, aby wykorzystać resztki po świątecznym indyku lub zużyć piersi z indyka, które masz w swojej zamrażarce. Delikatna zupa na indyku to pyszne, kremowe danie, które z pewnością będzie rozgrzewać w chłodne dni. Mieszanka aromatycznych warzyw, przypraw i mięsa z indyka tworzy bogaty, pełny smaku rosół. To doskonała zupa na obiad, która zadowoli każdego szukającego wyrafinowanego, ale jednocześnie prostej potrawy. Tej zupie z pewnością nie brakuje charakteru, a jej bogaty smak jest wystarczająco dobry, aby zadowolić każdego smakosza. Ta zupa na indyku jest idealna na dowolną okazję!

Składniki:

  • 1 duże skrzydło z indyka
  • ok 4 litry wody zimnej
  • 5 łyżek ryżu
  • 3 marchewki
  • pęczek koperku
  • gałązka pietruszki
  • kawałek pora
  • kawałek korzenia selera
  • korzeń pietruszki
  • cebula
  • pieprz kolorowy
  • szczypta soli himalajskiej

Delikatna zupa na indyku – jak zrobić?

  1. Skrzydełko myjemy i zalewamy zimną wodą. Warzywa obieramy.
  2. Do wody dodajemy startą na tarce na dużych oczkach marchewkę, pietruszkę, selera. Cebulę przekrawamy na pół i obsmażamy na palniku do zarumienienia. Pora kroimy w pół krążki i dodajemy do zupy.
  3. Całość gotujemy do miękkości mięsa, pod koniec gotowania wsypujemy ryż. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
  4. Koperek z pietruszką siekamy drobno i dodajemy do zupy.
  5. Życzę smacznego!

Delikatna zupa na indyku – dodatkowe informacje

Dzięki podsmażonej na palniku cebulce, zupa na indyku wychodzi bardziej aromatyczna.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Delikatna duszona marchewka do obiadu
Następny przepis: Delikatna zupa z żółtą fasolką szparagową

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode