Cynamonowe muffinki ze śliwkami
Chcesz zaskoczyć bliskich pysznymi, domowym wypiekiem o wyrazistym smaku i aromacie? Ten przepis na cynamonowe muffinki ze śliwkami to doskonały wybór. Sezonowe śliwki dodają słodkości i soczystości tym małym wypiekom, a cynamon wprowadza niepowtarzalny, korzenny akcent. Proste w wykonaniu, a ich przyjemny zapach roznosi się po całym domu, zapraszając do wspólnego słodkiego posiłku. Te muffinki to świetny pomysł na podwieczorek, deser po obiedzie czy przekąskę do pracy i szkoły. Stanowią smakowity i rozgrzewający dodatek do kubka ulubionej herbaty lub kawy. Przygotuj składniki i ciesz się magicznymi chwilami przy pieczeniu i degustacji.
		Piotr Zieliński
	Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
 - 1/2 szklanki cukru
 - 2 łyżki cukru waniliowego
 - 1 łyżka cynamonu
 - 1 łyżka proszku do pieczenia
 - 1 szklanka mleka
 - 6 łyżek oleju
 - 2 jajka
 - kilkanaście węgierek
 - cukier puder
 
Cynamonowe muffinki ze śliwkami – jak zrobić?
- 
1.
W jednej misce wymieszać wszystkie suche składniki. W drugiej misce mokre. Wszystkie składniki dobrze wymieszać łyżką i nakładać do papilotek do 3/4 wysokości. - 
2.
Węgierki umyć, osuszyć i pokroić w półplasterki. Ułożyć wkoło tworząc jakby płatki róży. Piec ok 20 min. w 180 stopniach. 
Cynamonowe muffinki ze śliwkami – dodatkowe informacje
Wyszło mi 14 babeczek.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Cynamonowe kopytka na słodko
Następny przepis: Cynamonowe pancakes z bananami






