Ciociosan domowy

Ciociosan domowy

Podróżuj ze smakiem do odległej Japonii dzięki recepturze na tradycyjne wino ryżowe – Ciociosan. Egzotyczne wino z ryżu, znane również jako wermut, jest nieodłącznym elementem kultury Kraju Kwitnącej Wiśni. Dzięki naszemu przepisowi, będziesz mógł odtworzyć ten unikalny napój w zaciszu własnej kuchni. Przepis na przygotowanie 20 litrów Ciociosan jest szczegółowy i precyzyjny, a wykonanie go, choć wymaga cierpliwości, na pewno przyniesie wiele satysfakcji. Twoje domowe, japońskie wino z ryżu będzie nie tylko wyjątkowym dodatkiem do wschodnich potraw, ale też imponującym prezentem dla koneserów orientalnych smaków.

Składniki:

  • 1 kg białego ryżu
  • 6 litrów wody
  • 2 kg cukru
  • 30 g drożdży
  • 2 cytryny
  • 100 g rodzynek
  • 1 gałka muszkatołowa
  • 1 łyżeczka tymianku
  • szczypta piołunu
  • 2 liście laurowe
  • 10 goździków
  • po 5 ziaren ziela angielskiego i pieprzu

Ciociosan domowy – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

Ciociosan domowy – dodatkowe informacje

Piołun można kupić w sklepach zielarskich. Drożdże zwykłe nie suszone!


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Chili con carne z kurczakiem
Następny przepis: Cisto migdalowo czekoladowe z gruszkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode