Ciasto z truskawkami - szybkie i wilgotne

Ciasto z truskawkami – szybkie i wilgotne

Czy szukasz idealnego przepisu na ciasto z truskawkami? Miłośnicy owocowych smaków na pewno docenią ten niezwykle aromatyczny deser. Ten przepis na ciasto truskawkowe stanowi doskonałe połączenie wilgotnego biszkoptu i delikatnych, soczystych truskawek. Jest to idealne rozwiązanie dla tych, którzy chcą przyrządzić coś wyjątkowego, a jednocześnie szukają przepisu, który jest szybki i łatwy do wykonania. Zaskocz swoich bliskich tym wyjątkowym placem z truskawkami. Tym co wyróżnia ten przepis od innych, jest niesamowity smak, który na pewno zachwyci wszystkich fanów słodkości.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru/słodzika
  • pół szklanki oleju rzepakowego lub słonecznikowego
  • 2 szklanki mąki (u mnie pszenna pełnoziarnista)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 700 g truskawek
  • cukier puder (u mnie zmielony słodzik)

Ciasto z truskawkami – szybkie i wilgotne – jak zrobić?

  1. Jajka ubijamy z cukrem/słodzikiem na puszysto.
  2. Dodajemy do tego olej i porcjami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
  3. Do formy wyłożonej papierem do pieczenia wlewamy masę i wciskamy truskawki.
  4. Pieczemy 60 min w 180 stopniach.
  5. Po wyjęciu i przestudzeniu posypujemy cukrem pudrem.

Słowa kluczowe: ciasto z truskawkami smaker, przepis na ciasto truskawkowe, przepis na placek z truskawkami

xxxx – dodatkowe informacje

Składniki: (forma 24 cm):

UWAGA- jaja muszą być w temperaturze pokojowej


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Ciasto z truskawkami lub innymi owocami sezonowymi
Następny przepis: Ciasto ze śliwkami, budyniową pianką i kruszonką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode