Ciasto z truskawkami – szybkie i wilgotne
Czy szukasz idealnego przepisu na ciasto z truskawkami? Miłośnicy owocowych smaków na pewno docenią ten niezwykle aromatyczny deser. Ten przepis na ciasto truskawkowe stanowi doskonałe połączenie wilgotnego biszkoptu i delikatnych, soczystych truskawek. Jest to idealne rozwiązanie dla tych, którzy chcą przyrządzić coś wyjątkowego, a jednocześnie szukają przepisu, który jest szybki i łatwy do wykonania. Zaskocz swoich bliskich tym wyjątkowym placem z truskawkami. Tym co wyróżnia ten przepis od innych, jest niesamowity smak, który na pewno zachwyci wszystkich fanów słodkości.
admin
Składniki:
- 4 jajka
- 3/4 szklanki cukru/słodzika
- pół szklanki oleju rzepakowego lub słonecznikowego
- 2 szklanki mąki (u mnie pszenna pełnoziarnista)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 700 g truskawek
- cukier puder (u mnie zmielony słodzik)
Ciasto z truskawkami – szybkie i wilgotne – jak zrobić?
- Jajka ubijamy z cukrem/słodzikiem na puszysto.
- Dodajemy do tego olej i porcjami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
- Do formy wyłożonej papierem do pieczenia wlewamy masę i wciskamy truskawki.
- Pieczemy 60 min w 180 stopniach.
- Po wyjęciu i przestudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Słowa kluczowe: ciasto z truskawkami smaker, przepis na ciasto truskawkowe, przepis na placek z truskawkami
xxxx – dodatkowe informacje
Składniki: (forma 24 cm):
UWAGA- jaja muszą być w temperaturze pokojowej
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Ciasto z truskawkami lub innymi owocami sezonowymi
Następny przepis: Ciasto ze śliwkami, budyniową pianką i kruszonką