Ciasto snickers bez pieczenia
Zapraszamy do odkrycia niebywale prostej i pysznej propozycji – ciasta snickers bez pieczenia. Wysoka temperatura letnich miesięcy nie zawsze sprzyja korzystaniu z piekarnika, dlatego ten przepis na ciasto snikers bez pieczenia jest doskonałym rozwiązaniem! To dekadenty, słodki deser, który doskonale imituje smak popularnego batonika, jednocześnie zachowujac lekkość ciasta. Wystarczy połączyć kilka dostępnych składników – bez użycia piekarnika. Ciasto snikers przepis bez pieczenia jest nie tylko błyskawiczne do przygotowania, ale również pachnące, soczyste i po prostu nie do oporu smaczne. Bez wątpienia, to prawdziwa uczta dla podniebienia dla fanów snikersa.
admin
Składniki:
- 2 opakowania herbatników
- puszka masy kajmakowej
- orzeszki ziemne solone
- 10 łyżek masła orzechowego naturalnego
- 180g masła
- 2 budynie waniliowe
- 0,5 szkl cukru pudru
- 650ml mleka
Ciasto snickers bez pieczenia – jak zrobić?
- Masa budyniowa: 500ml mleka wlać do garnka i zagotować, w tym samym czasie w 150ml zimnego mleka rozrobić 2 budynie waniliowe. Dodać do gotującego się mleka i zrobić budyń. Odstawić do ostygnięcia. W naczyniu połączyć ze sobą 100g masła z 0,5 szkl cukru pudru. Dodawać porcjami przestygnięty budyń.
- Masa krówkowa: niecała puszka masy kajmakowej, ok. 10 łyżek masła orzechowego naturalnego i 80g masła. Połączyć ze sobą za pomocą miksera.
- Na blaszkę układać warstwę herbatników, następnie połowa masy budyniowej, znowu herbatniki, połowa masy krówkowej, znowu warstwa herbatników, na to pozostała część masy budyniowej, warstwa herbatników, pozostała część masy krówkowej i ostatnia warstwa herbatników. Herbatniki posmarować pozostałą masą kajmakową i na to orzeszki ziemne solone.
Porady – dodatkowe informacje
Zamiast kajmaku można dać na wierzch polewę czekoladową i orzechy. Koniecznie schłodzić w zimnym miejscu.