Ciasto snickers bez pieczenia

Ciasto snickers bez pieczenia

Zapraszamy do odkrycia niebywale prostej i pysznej propozycji – ciasta snickers bez pieczenia. Wysoka temperatura letnich miesięcy nie zawsze sprzyja korzystaniu z piekarnika, dlatego ten przepis na ciasto snikers bez pieczenia jest doskonałym rozwiązaniem! To dekadenty, słodki deser, który doskonale imituje smak popularnego batonika, jednocześnie zachowujac lekkość ciasta. Wystarczy połączyć kilka dostępnych składników – bez użycia piekarnika. Ciasto snikers przepis bez pieczenia jest nie tylko błyskawiczne do przygotowania, ale również pachnące, soczyste i po prostu nie do oporu smaczne. Bez wątpienia, to prawdziwa uczta dla podniebienia dla fanów snikersa.

Składniki:

  • 2 opakowania herbatników
  • puszka masy kajmakowej
  • orzeszki ziemne solone
  • 10 łyżek masła orzechowego naturalnego
  • 180g masła
  • 2 budynie waniliowe
  • 0,5 szkl cukru pudru
  • 650ml mleka

Ciasto snickers bez pieczenia – jak zrobić?

  1. Masa budyniowa: 500ml mleka wlać do garnka i zagotować, w tym samym czasie w 150ml zimnego mleka rozrobić 2 budynie waniliowe. Dodać do gotującego się mleka i zrobić budyń. Odstawić do ostygnięcia. W naczyniu połączyć ze sobą 100g masła z 0,5 szkl cukru pudru. Dodawać porcjami przestygnięty budyń.
  2. Masa krówkowa: niecała puszka masy kajmakowej, ok. 10 łyżek masła orzechowego naturalnego i 80g masła. Połączyć ze sobą za pomocą miksera.
  3. Na blaszkę układać warstwę herbatników, następnie połowa masy budyniowej, znowu herbatniki, połowa masy krówkowej, znowu warstwa herbatników, na to pozostała część masy budyniowej, warstwa herbatników, pozostała część masy krówkowej i ostatnia warstwa herbatników. Herbatniki posmarować pozostałą masą kajmakową i na to orzeszki ziemne solone.

Porady – dodatkowe informacje

Zamiast kajmaku można dać na wierzch polewę czekoladową i orzechy. Koniecznie schłodzić w zimnym miejscu.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Ciasto słonecznikowe
Następny przepis: CIASTO SNIKERS

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode