Ciasto oreo

Ciasto oreo

Oto przepis na fenomenalne ciasto oreo, które jest nie tylko pyszne, ale także niezwykle proste do przygotowania. Delikatne, kremowe warstwy przeplatają się z intenstym smakiem kultowego ciasteczka, tworząc nieodparcie uwodzicielską kompozycję smaków. Sekretem tego deseru jest dodatek serek mascarpone, który nadaje mu aksamitnej konsystencji. Czyż może być coś bardziej kuszącego, niż połączenie oreo i mascarpone w jednym przepisie? Ciasto oreo z mascarpone, to doskonały pomysł na deser, który zachwyci wszystkich fanów słodkości. Ten przepis to prawdziwa gratka dla miłośników oreo. Przygotuj się na prawdziwą symfonię smaków!

Składniki:

  • (forma o średnicy 19cm)
  • spód:
  • 250g ciastek typu „oreo”*
  • 2 łyżki masła
  • nadzienie:
  • 400g masy krówkowej
  • 200ml śmietany 30%
  • 250g serka mascarpone

Ciasto „oreo” – jak zrobić?

  1. Ciastka rozkruszamy. Rozdrabniamy (za pomocą blendera lub malaksera) razem z masłem. Powstałą masą wykładamy formę. Wstawiamy do lodówki na 15-20 minut.
  2. Masa krówkowa wykładamy na zastygnięty spód. Śmietanę ubijamy. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone i ubijamy na najniższych obrotach, do uzyskania gęstego kremu. Powstałym kremem ozdabiamy nasze ciasto.
  3. Ciasto można udekorować pozostałymi ciasteczkami bądź wiórkami czekoladowymi.

Sposób przygotowania:
Spraw sobie ciasto oreo z mascarpone.

Ciasto oreo – dodatkowe informacje

Ja użyłam bonitek oraz orito z Biedronki 🙂

CAŁE ciastka. Z nadzieniem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Ciasto Oreo
Następny przepis: ciasto miodowo - orzechowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode