Ciastka Półfrancuskie z Jabłkami

Ciastka Półfrancuskie z Jabłkami

Zapraszam do odkrycia wyjątkowego przepisu na ciastka półfrancuskie z jabłkami. To doskonała propozycja dla wszystkich smakoszy słodkości, ale i tych, którzy cenią sobie delikatne, subtelnego smaku przekąski. Ciastka półfrancuskie z jabłkami to połączenie chrupiącego ciasta francuskiego, soczystych, aromatycznych jabłek zawiniętych w cienką, złocistą skorupkę. Cukier puder posypany na wierzchu dodaje im słodkości, która idealnie komponuje się z lekko kwaskowatym smakiem owoców. Te ciasteczka to prawdziwa uczta dla podniebienia i idealny dodatek do popołudniowej kawy czy herbaty. Spróbuj, a na pewno Ci zasmakują!

Składniki:

  • 250 gramów mąki
  • 250 gramów margaryny
  • 250 gramów twarogu (ja dałam 200 gramów)
  • 1 sztuka jaja
  • 2 duże jabłka
  • cukier puder
  • cukier waniliowy
  • masło do wysmarowania blachy

Ciastka półfrancuskie z jabłkami – jak zrobić?

  1. Przesiej mąkę, dodaj zmielony ser (można go zgnieść widelcem) i posiekaj z masłem. Następnie dodaj jajo i zarób ciasto, jak na pierogi. Odstaw na minimum 30 minut w chłodne miejsce.
  2. Umyj jabłka, obierz je, usuń gniazda nasienne i pokrój na ósemki.
  3. Rozwałkuj ciasto na grubość ok. 0,5 cm i wykrawaj krążki za pomocą szklanki, tak jak na pierogi.
  4. Na każdy krążek połóż kawałek jabłka, złoż

    Ciastka Półfrancuskie z Jabłkami – dodatkowe informacje

    Aby ciasteczka półfrancuskie z jabłkami nam się nie otwierały podczas pieczenia, należy je mocniej docisnąć!


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Ciastka owsiane z czekoladą
Następny przepis: Ciastka Samo zdrowie z lnem mielonym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode