CIASTECZKA ORZECHOWE

CIASTECZKA ORZECHOWE

Przed nami wyjątkowo pyszne Ciasteczka Orzechowe, które z pewnością zachwycą wasze podniebienia. Są przepyszne, veslovane, a orzechy dodają im wyjątkowego aromatu. Ich przygotowanie sprawi dużo radości nie tylko miłośnikom wypieków, ale przede wszystkim miłośnikom smacznych przekąsek. Ciasteczka Orzechowe to propozycja na słodki deser do popołudniowej kawy czy herbaty. Składników do tego przepisu potrzeba niewiele, a efekt końcowy jest spektakularny. Lekki zapach orzechów, soreńce ciasteczka o delikatnym smaku – wszystko to czeka na Ciebie! Wypróbuj ten przepis, a na pewno nie pożałujesz.

Składniki:

  • 220 g masła
  • 280 g mąki
  • 120 g cukru pudru
  • 120 g zmielonych orzechów włoskich

Ciasteczka orzechowe – jak zrobić?

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć na pół godziny do lodówki.
  2. Następnie rozwałkować ciasto i wykrawać ciasteczka we wzorki w ulubionym kształcie.
  3. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układać ciasteczka i włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 – 180 stopni.
  4. Piec ok. 10-15 minut ale po ok 10 minutach sprawdzić aby ciasteczka się nie przypiekły.

Słowa kluczowe: pyszne ciasteczka orzechowe

CIASTECZKA ORZECHOWE – dodatkowe informacje

Upieczone ciasteczka można posypać pudrem, ale są tak pyszne, że jest to niekonieczne;-)


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Batony proteinowe
Następny przepis: Pyszne ciastka migdałowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode