Ciasteczka marchewkowe
Oto przepis na niezwykle kruche ciasteczka marchewkowe – idealne na słodki poczęstunek dla najmłodszych. Ten przepis to świetny sposób na ukrycie warzyw w przysmaku, który dzieci z pewnością pokochają. Marchew nadaje ciasteczkom pięknej, pomarańczowej barwy i nawilża ciasto, sprawiając, że są wilgotne i aromatyczne. Prosty i łatwy do wykonania, ten przepis na ciasteczka marchewkowe z pewnością stanie się ulubionym w każdym domu. Marchewkowe ciastka są nie tylko pyszne, ale również zdrowsze niż tradycyjne ciasteczka. To idealna propozycja na podwieczorek lub przekąskę do szkoły.
admin
Składniki:
- 60 dag mąki
- 2 margaryny
- 30 dag surowej marchwi
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- powidła śliwkowo-orzechowe
- cukier puder do posypania
Ciasteczka marchewkowe – jak zrobić?
- Marchew zetrzeć na drobnej tarce. Margarynę posiekać z mąką i proszkiem dodać startą marchewkę i wyrobić ciasto. Wstawić do lodówki na około godzinę.
Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać nieduże kwadraty. Na każdy z nich nałożyć trochę powideł i założyć na siebie 2 przeciwległe rogi. Ciastka układać na blaszce posmarowanej tłuszczem i piec do zarumienienia w 180 stopniach.
Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Słowa kluczowe: kruche ciasteczka marchewkowe, ciasteczka marchewkowe przepis, przepis na ciasteczka marchewkowe, przepis na ciastka marchewkowe, ciasteczka marchewkowe dla dzieci, marchewkowe ciastka, ciastka marchewkowe, ciasteczka marchewkowe.
Ciasteczka marchewkowe – dodatkowe informacje
Z tych proporcji wyszło mi 5 blaszek ciastek.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: ciasteczka Maje
Następny przepis: CIASTECZKA MAŚLANE W 10 minut!!!