Ciasteczka marchewkowe

Ciasteczka marchewkowe

Oto przepis na niezwykle kruche ciasteczka marchewkowe – idealne na słodki poczęstunek dla najmłodszych. Ten przepis to świetny sposób na ukrycie warzyw w przysmaku, który dzieci z pewnością pokochają. Marchew nadaje ciasteczkom pięknej, pomarańczowej barwy i nawilża ciasto, sprawiając, że są wilgotne i aromatyczne. Prosty i łatwy do wykonania, ten przepis na ciasteczka marchewkowe z pewnością stanie się ulubionym w każdym domu. Marchewkowe ciastka są nie tylko pyszne, ale również zdrowsze niż tradycyjne ciasteczka. To idealna propozycja na podwieczorek lub przekąskę do szkoły.

Składniki:

  • 60 dag mąki
  • 2 margaryny
  • 30 dag surowej marchwi
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • powidła śliwkowo-orzechowe
  • cukier puder do posypania

Ciasteczka marchewkowe – jak zrobić?

  1. Marchew zetrzeć na drobnej tarce. Margarynę posiekać z mąką i proszkiem dodać startą marchewkę i wyrobić ciasto. Wstawić do lodówki na około godzinę.
    Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać nieduże kwadraty. Na każdy z nich nałożyć trochę powideł i założyć na siebie 2 przeciwległe rogi. Ciastka układać na blaszce posmarowanej tłuszczem i piec do zarumienienia w 180 stopniach.
    Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

Słowa kluczowe: kruche ciasteczka marchewkowe, ciasteczka marchewkowe przepis, przepis na ciasteczka marchewkowe, przepis na ciastka marchewkowe, ciasteczka marchewkowe dla dzieci, marchewkowe ciastka, ciastka marchewkowe, ciasteczka marchewkowe.

Ciasteczka marchewkowe – dodatkowe informacje

Z tych proporcji wyszło mi 5 blaszek ciastek.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: ciasteczka Maje
Następny przepis: CIASTECZKA MAŚLANE W 10 minut!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode