Chrupiąca warstwa do tortu

Chrupiąca warstwa do tortu

Czy nie marzysz o idealnej warstwie tortu, która doda twoim wypiekom niezapomnianego smaku i charakteru? Ten przepis na chrupiącą warstwę do tortu spełni twoje oczekiwania. Głównie składa się z prostych składników, które znaleźć można w każdej kuchni. Idealna konsystencja i smak tej chrupiącej masy do tortu, pozwolą Ci stworzyć niesamowite ciasta, które zachwycą wszystkich bez względu na okazję. Bez wątpienia, tort z chrupiącą warstwą to niezapomniana uczta dla podniebienia. Nie czekaj więc dłużej i sprawdź, jak łatwo i szybko możesz stworzyć ten niezwykły element w swoim wypieku.

Składniki:

  • do podstawy o średnicy 14 cm (do tortu fi16cm):
  • 40g prażynki cukierniczej
  • 15g truskawek liofilizowanych (zmielonych)
  • 15g pasty pralinowej malinowej
  • 15g malin liofilizowanych (zmielonych)
  • 2 łyżki oleju (kokosowego lub neutralnego w smaku)
  • 80g białej czekolady rozpuszczonej

Chrupiąca warstwa do tortu – jak zrobić?

  1. Wszystkie składniki wymieszać w misce do uzyskania jednolitej masy.
  2. Warstwę wyłożyć na papier do pieczenia z odrysowanym okręgiem o 2 cm mniejszym niż średnica tortu.
  3. Wyrównać masę tak, aby była zwarta i jednolita.

Chrupiąca warstwa do tortu – dodatkowe informacje

Prażynkę cukierniczą można zamienić na płatki kukurydziane, ale mogą zmięknąć


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Chrupiąca szarlotka
Następny przepis: Chrupiące ciasteczka czekoladowe - bez mąki, cukru i laktozy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode