Chrupiąca warstwa do tortu
Czy nie marzysz o idealnej warstwie tortu, która doda twoim wypiekom niezapomnianego smaku i charakteru? Ten przepis na chrupiącą warstwę do tortu spełni twoje oczekiwania. Głównie składa się z prostych składników, które znaleźć można w każdej kuchni. Idealna konsystencja i smak tej chrupiącej masy do tortu, pozwolą Ci stworzyć niesamowite ciasta, które zachwycą wszystkich bez względu na okazję. Bez wątpienia, tort z chrupiącą warstwą to niezapomniana uczta dla podniebienia. Nie czekaj więc dłużej i sprawdź, jak łatwo i szybko możesz stworzyć ten niezwykły element w swoim wypieku.
admin
Składniki:
- do podstawy o średnicy 14 cm (do tortu fi16cm):
- 40g prażynki cukierniczej
- 15g truskawek liofilizowanych (zmielonych)
- 15g pasty pralinowej malinowej
- 15g malin liofilizowanych (zmielonych)
- 2 łyżki oleju (kokosowego lub neutralnego w smaku)
- 80g białej czekolady rozpuszczonej
Chrupiąca warstwa do tortu – jak zrobić?
- Wszystkie składniki wymieszać w misce do uzyskania jednolitej masy.
- Warstwę wyłożyć na papier do pieczenia z odrysowanym okręgiem o 2 cm mniejszym niż średnica tortu.
- Wyrównać masę tak, aby była zwarta i jednolita.
Chrupiąca warstwa do tortu – dodatkowe informacje
Prażynkę cukierniczą można zamienić na płatki kukurydziane, ale mogą zmięknąć
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Chrupiąca szarlotka
Następny przepis: Chrupiące ciasteczka czekoladowe - bez mąki, cukru i laktozy