Chińska Zupa cebulowa z jajkiem
Miłośnicy orientalnych smaków z pewnością docenią ten wyjątkowy przepis na chińską zupę cebulową z jajkiem. Jest to idealna propozycja na zdrowy i pyszny obiad lub kolację. Zupa ta to prawdziwa eksplozja smaków – słodko-kwaśna cebula doskonale komponuje się z delikatnym smakiem jajka, tworząc niepowtarzalny duet. Wszystko to podkreśla aromatyczny bulion, który dodaje tej potrawie głębi. Zupa chińska z jajkiem przygotowywana według tego przepisu, smakuje jak prosto z ulic chińskich miast, a jednocześnie jest prosta i szybka do zrobienia. Idealna dla tych, którzy cenią sobie nie tylko smak, ale też oryginalność potraw.
admin
Składniki:
- 1 litr bulionu
- 2 jajka
- 3 duże cebule
- 1 cebula dymka
- pieprz
- sól
- masło
- mąka kukurydziana
Chińska zupa cebulowa z jajkiem – jak zrobić?
- Przygotuj rosół. W tym samym czasie na maśle podsmaż mąkę kukurydzianą. Posiekaj cebule, a następnie wrzuć do garnka wraz z zasmażką. Gotuj na wolnym ogniu przez około 30 minut.
- Po tym czasie zdejmij zupę z ognia i dodaj rozkłócone jaja. Odczekaj chwilę i mieszaj. Przypraw solą i pieprzem wedle uznania.
Chińska Zupa cebulowa z jajkiem – dodatkowe informacje
Zupe podawać po uprzenim posypaniu jej posiekaną dymką.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Chinol na szybki obiad
Następny przepis: Chiński makaron ciągniony zrobiony w domu