Cheesburgery XXL
Domowe cheesburgery XXL to idealna propozycja na weekendowy obiad, który sprawi, że zapomnisz o nudnych posiłkach. Przepis ten to prawdziwa gratka dla miłośników amerykańskiej kuchni i smaków z grilla. To nie tylko kolacja dla rodziny, ale również propozycja na domową imprezę. Cheesburgery XXL to ewolucja klasycznego burgera, który zaspokoi nawet największy głód. Składniki są proste, łatwo dostępne, a ich połączenie tworzy niezapomnianą kompozycję smakovą. Mają one wszystko, co najlepsze w burgerach: świeżo mielone mięso, topiony ser, chrupiącą sałatę i pyszny sos. To satysfakcjonujący posiłek, który wyróżnia się swoją wielkością i smakiem.
		Piotr Zieliński
	Składniki:
- Na burgery:
 - 300 g mięsa mielonego wieprzowego
 - 3 łyżki bułki tartej (lub 1 bułka namoczona w mleku)
 - 1 łyżka oleju
 - sól, pieprz
 - 4 bułki hamburgerowe z sezamem
 - 8 plastrów sera topionego cheddar
 - 1 duży pomidor
 - 1/2 małej główki sałaty lodowej
 - sos hamburgerowy mojego autorstwa:
 - (musztarda, miód, ogórki kiszone, cebula)
 
Cheesburgery xxl – jak zrobić?
Sposób przygotowania:
- Składniki na burgery łączymy. Dokładnie mieszamy. Formujemy 8 cienkich kotletów. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
 - Pomidora kroimy w cienkie plasterki. Sałatę rwiemy w drobne kawałki. Bułki od spodu przyrumieniamy na suchej patelni. Górę bułki smarujemy sosem, posypujemy sałatą, kładziemy 2 plastry pomidora. Na dół kładziemy: kotlet, plaster sera, kotlet, plaster sera. Sklejamy naszego burgera. Możemy podać udekorowane sałatą lub z domowymi frytkami.
 
Słowa kluczowe: domowe cheesburgery
Cheesburgery XXL – dodatkowe informacje
Do naszych domowych cheesburgerów możemy dodać też inne ulubione warzywka np. paprykę czy pieczarki jednak tak przyrządzone smakują świetnie, a wyglądają jak kupione w fast-foodzie 🙂
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Cheddar z masłem - potted cheese
Następny przepis: SERNIK TRUSKAWKOWY NA ZIMNO-bez pieczenia (CHEESECAKE di FRAGOLE)





