Buraczki do obiadu.
Przedstawiamy przepis na domowe buraczki – doskonały dodatek do obiadu, który zapewni mu niepowtarzalny smak. Buraki, ze swoją charakterystyczną słodkością i intensywnym kolorem, są nie tylko wyjątkowo zdrowe, ale także niezwykle uniwersalne w kuchni. Nasz przepis na buraczki do obiadu pozwoli Ci przygotować je w sposób, który podkreśli ich naturalny smak, a jednocześnie doda danie z nich przygotowane do repertuaru Twoich ulubionych potraw. Prawidłowo doprawione, ugotowane i podane, buraczki mogą stać się gwiazdą każdego obiadu. Wypróbuj nasz przepis i przekonaj się, jak pyszne potrafią być dobre buraczki do obiadu.
admin
Składniki:
- pół kilograma buraków ćwikłowych
- sól
- pieprz
- cukier do smaku
- ocet lub sok z cytryny
Buraczki do obiadu – jak zrobić?
- Buraczki dokładnie myjemy i gotujemy do miękkości. Studzimy i obieramy.
- Ścieramy na tarce o dużych oczkach. Odsączamy z nadmiaru soku. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i odrobiną octu lub soku z cytryny. Dokładnie mieszamy. Podajemy jako dodatek do drugiego dania.
Buraczki do obiadu – dodatkowe informacje
Najlepiej, żeby buraczki do obiadu były jednakowej wielkości, wtedy równomiernie nam się ugotują.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: buraczki do barszczu w słoiczku
Następny przepis: Buraczki do słoika na zimę