Brownie z kaszy jaglanej – odchudzone :)
Prawdziwy fit-deser, takim jest brownie z kaszy jaglanej – odchudzona wersja! Zdrowe i jednocześnie pyszne, cieszy popularnością wśród osób dbających o linię lub unikających glutenowych składników. Ta nietuzinkowa wersja popularnego ciasta czekoladowego zachwyci osoby ceniące orzeźwiający smak kaszy jaglanej, której lekkość doskonale kontrastuje z intensywnością kakao. To doskonała opcja dla miłośników zdrowych smaków i tęskniących za słodkościami na diecie. Fit-brownie jaglane to propozycja, która łączy to, co najważniejsze – prostotę wykonania, naturalne składniki oraz zadziwiający smak, dla każdego kto pragnie połączyć zdrowe odżywianie z niezapomnianą przyjemnością.
admin
Składniki:
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 1 szklanka wrzątku
- szczypta soli
- 50 ml oleju rzepakowego
- 3 jajka
- 1/2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki brązowego cukru
- 1/2 szklanki kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bez glutenu)
- orzechy włoskie i/lub migdały
Brownie z kaszy jaglanej – odchudzone 🙂 – jak zrobić?
- Kaszę płuczemy na sitku w zimnej wodzie a następnie we wrzątku (pozbywamy się w ten sposób goryczki). Przekładamy do garnuszka i gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu (we wrzątku z odrobiną soli). Studzimy, dodajemy pozostałe składniki (poza orzechami i migdałami) i całość miksujemy blenderem. Przekładamy na blachę (20/30) wyłożoną papierem do pieczenia, posypujemy orzechami i/lub migdałami. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180ºC przez 40 minut.
Brownie z kaszy jaglanej – dodatkowe informacje
Inspirowałam się przepisem ze strony Marta-gotuje.pl
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Brownie z kaszy jaglanej
Następny przepis: Brownie z truskawkami