błyskawiczna zupa koperkowa z lanymi kluseczkami

błyskawiczna zupa koperkowa z lanymi kluseczkami

Zapraszamy do odkrycia smaków dzieciństwa i przygotowania błyskawicznej zupy koperkowej z lanymi kluskami. To idealne połączenie delikatnie pikantnej zupy koperkowej oraz miękkich klusek, które doskonale komponują się z lekkim, świeżym smakiem kropka. Zupa jest nie tylko smaczna, ale także rozgrzewająca, a jej przygotowanie nie zabiera wiele czasu. Właśnie dlatego cieszy się tak dużą popularnością – to doskonały wybór na szybki, domowy obiad. Dzięki swojej prostocie i uniwersalności, jest chętnie wybierana przez rodziny niezależnie od okazji. Wypróbuj naszą błyskawiczną zupę koperkową z lanymi kluskami. Z pewnością przypadnie Ci do gustu!

Składniki:

  • 1 mała cebula
  • pęczek świeżego koperku
  • 2 łyżki masła
  • 4 szklanki wody
  • jajko
  • 2 łyżki mąki

Błyskawiczna zupa koperkowa z lanymi kluseczkami – jak zrobić?

  1. 1.

    Do garnka wkładamy masło, roztapiamy. Następnie dodajemy pokrojony koperek i cebulę i to wszystko należy chwilę poddusić. Dolewamy wodę i zagotowujemy.

  2. 2.

    W misce przygotowujemy lane kluski. Jajko roztrzepujemy i dodajemy mąkę oraz szczyptę soli. Kiedy zupa się gotuje, wlewamy cienkim strumieniem ciasto. Chwilę gotujemy i doprawiamy zupę solą, pieprzem, a gotowe!

błyskawiczna zupa koperkowa z lanymi kluseczkami – dodatkowe informacje

Do zupy można dodać pół kostki serka topionego, jeśli ktoś lubi, lub śmietanę, ale ta polecam już na talerzu indywidualnie 😉


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Błyskawiczna szarlotka z kaszą jaglaną - bezglutenowa
Następny przepis: Błyskawiczne bułeczki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode