blok budyniowy

blok budyniowy

Blok czekoladowy z budyniem to wyjątkowy deser idealny dla miłośników słodkości. Kluczowym składnikiem tego przepisu jest budyń, który nadaje naszemu daniu kremowej, aksamitnej konsystencji. Po połączeniu go z blokiem czekoladowym, otrzymujemy naprawdę nieodparny smak, który zadowoli podniebienia większości łasuchów. To doskonały wybór na deser po obiedzie lub na popołudniową przekąskę. Chociaż jego przygotowanie może wydawać się skomplikowane, po zapoznaniu się z przepisem, przekonasz się, że jest to zadanie proste nawet dla początkujących kucharzy. Zachwyć rodzinę i przyjaciół tym wyjątkowym deserem – blokiem czekoladowym z budyniem.

Składniki:

  • 1 kostka masła
  • 2 jaja
  • 300g cukru pudru
  • 2 łyżki kakao
  • 5 opakowań budyniu czekoladowego
  • 5 paczek herbatników (po 50 g)

Blok czekoladowy z budyniem – jak zrobić?

  1. Masło rozpuszczamy i studzimy.
  2. Jaja miksujemy, dodajemy cukier puder i ostudzone masło.
  3. Dokładnie mieszamy i stopniowo dosypujemy budynie, kakao i pokruszone herbatniki.
  4. Po dokładnym wymieszaniu masy przekładamy ją do formy-keksówki, mocno ugniatamy i wstawiamy do lodówki.
  5. Chłodzimy najlepiej przez całą noc.
  6. Kroimy w plastry.

blok budyniowy – dodatkowe informacje

Blok najlepiej smakuje z mlekiem. Do bloku można dodać bakalie, orzechy.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Blok bez mleka w proszku
Następny przepis: Blok czekoladowy bez pieczenia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode