Biszkopt na dużą blachę na oleju

Biszkopt na dużą blachę na oleju

Przedstawiam przepis na delikatne, puszyste ciasto biszkoptowe z olejem, idealne na duże imprezy i spotkania rodzinne. Biszkopt na dużą blachę na oleju jest doskonałym rozwiązaniem, gdy planujesz przygotować duże ciasto dla licznej grupy gości. Olej dodaje wilgotności i miękkości, a także zapewnia dłuższą trwałość ciasta. Przekonaj się sam, jak prosta może być produkcja idealnie spuchniętego, delikatnego biszkoptu, który jest nie tylko smaczny, ale i łatwy do zrobienia. Spróbuj tego wypróbowanego przepisu na biszkopt z olejem!

Składniki:

  • 7 jajek
  • 7 łyżek oleju
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy

Biszkopt na dużą blachę na oleju – jak zrobić?

  1. Jajka całe ubijamy przez chwilę, dodajemy cukier, mąkę, olej i proszek do pieczenia.
  2. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
  3. Przekładamy ciasto do dużej blachy.
  4. Wkładamy blachę do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C.
  5. Pieczemy biszkopt przez 30 minut.

Przepis na biszkopt z olejem jest prosty i smaczny. Możesz wykorzystać ciasto biszkoptowe z olejem do różnych deserów i wypieków.

PORADY – Dodatkowe informacje

Blacha 25×40


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: biszkopt na budyniach
Następny przepis: BISZKOPT ORZECHOWY

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode