Biszkopt dietetyczny
Biszkopt dietetyczny to idealny przysmak dla osób, które obserwują swoje nawyki żywieniowe, ale nie chcą rezygnować z ulubionych deserów. Ten przepis oferuje prosty sposób na przygotowanie klasycznego ciasta, które jest jednocześnie zdrowe i pyszne. Niskokaloryczna wersja popularnego wypieku to połączenie prostych składników, które razem tworzą miękki, puszysty biszkopt idealny do podawania z owocami czy też jako podstawa do tortów. Każdy kto ma ochotę na słodkość, ale nie chce naruszać swojej diety, powinien wypróbować ten przepis. Czas na dietetyczny biszkopt bez poczucia winy!
admin
Składniki:
- 4 jajka
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
- cukier waniliowy
- tłuszcz do wysmarowania formy
- cukier puder do posypania ciasta
Biszkopt dietetyczny – jak zrobić?
- Żółtka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ubijamy na gęsty kogel mogel.
- Dodajemy ubite na sztywną pianę białka.
- Przesiewamy mąkę i delikatnie mieszamy.
- Przelewamy ciasto do średniej wielkości formy i pieczemy w temperaturze 150 stopni przez 30-35 minut.
Biszkopt dietetyczny – dodatkowe informacje
Podajemy posypane cukrem pudrem. Możemy dodać konfiturę…
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Biszkopt czekoladowy z 3 jaj
Następny przepis: BISZKOPT IDEALNY (PAN di SPAGNA)