Biała Nutella - bezglutenowe smarowidło czekoladowe

Biała Nutella – bezglutenowe smarowidło czekoladowe

Jeśli kochasz Nutellę, ale zmagasz się z nietolerancją glutenu, ten przepis jest dla Ciebie. Przedstawiamy białą Nutellę – bezglutenowy smak, który prawie zawsze jest ukryty. Przygotowany z prostych składników, ten wariant „Nut” to wyrafinowany, delikatny, czekoladowy krem o hipnotyzującej teksturze. Bogaty, kremowy i nieziemsko mleczny – jest doskonałym doznaniem dla każdego łasucha. Bez względu na to, czy podajesz go z tostami na śniadanie, czy też jako niespodziankę na deser, ta bezglutenowa Nutella z pewnością zaspokoi Twoje gusta. Przepis jest prosty, łatwo dostępny, a przede wszystkim – zadowoli wszystkich wielbicieli orzechów!

Składniki:

  • 150 g białej czekolady
  • 80 g masła miękkiego
  • 1/4 szklanki mleka skondensowanego

Biała nutella – bezglutenowe smarowidło czekoladowe – jak zrobić?

  1. Białą czekoladę dzielimy na kostki, wkładamy do miski i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy czekolada będzie rozpuszczona, ściągamy garnuszek z palnika, dodajemy miękkie masło i mieszamy. Do wymieszanej masy dodajemy mleko skondensowane i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowy ciepły krem przelewamy do słoiczka. Zajadami nawet na ciepło 🙂

Biała Nutella – dodatkowe informacje

Uwaga! Szybko znika. Łapcie łyżeczki 🙂


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Biała kiełbasa zapiekana w piwnej zalewie
Następny przepis: Biała papryka faszerowana soczewicą i warzywami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode