Biała Nutella – bezglutenowe smarowidło czekoladowe
Jeśli kochasz Nutellę, ale zmagasz się z nietolerancją glutenu, ten przepis jest dla Ciebie. Przedstawiamy białą Nutellę – bezglutenowy smak, który prawie zawsze jest ukryty. Przygotowany z prostych składników, ten wariant „Nut” to wyrafinowany, delikatny, czekoladowy krem o hipnotyzującej teksturze. Bogaty, kremowy i nieziemsko mleczny – jest doskonałym doznaniem dla każdego łasucha. Bez względu na to, czy podajesz go z tostami na śniadanie, czy też jako niespodziankę na deser, ta bezglutenowa Nutella z pewnością zaspokoi Twoje gusta. Przepis jest prosty, łatwo dostępny, a przede wszystkim – zadowoli wszystkich wielbicieli orzechów!
admin
Składniki:
- 150 g białej czekolady
- 80 g masła miękkiego
- 1/4 szklanki mleka skondensowanego
Biała nutella – bezglutenowe smarowidło czekoladowe – jak zrobić?
- Białą czekoladę dzielimy na kostki, wkładamy do miski i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy czekolada będzie rozpuszczona, ściągamy garnuszek z palnika, dodajemy miękkie masło i mieszamy. Do wymieszanej masy dodajemy mleko skondensowane i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowy ciepły krem przelewamy do słoiczka. Zajadami nawet na ciepło 🙂
Biała Nutella – dodatkowe informacje
Uwaga! Szybko znika. Łapcie łyżeczki 🙂
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Biała kiełbasa zapiekana w piwnej zalewie
Następny przepis: Biała papryka faszerowana soczewicą i warzywami