Biała czekoloda z mleka w proszku

Biała czekoloda z mleka w proszku

Miłośnicy białej czekolady na pewno pokochają ten przepis. Biała czekolada z mleka w proszku to przysmak, który można przygotować w zaciszu własnej kuchni. Wszystko dzięki prostemu przepisowi, który pozwala na stworzenie czekolady z niepowtarzalnym smakiem. A sam proces jej tworzenia daje wiele radości. Czekolada ta jest doskonałym pomysłem na prezent dla najbliższych lub po prostu na małe, słodkie co nieco dla siebie. Bez wątpienia, domowa biała czekolada z mleka w proszku przepis to propozycja dla wszystkich miłośników słodkości, którzy cenią sobie wysoką jakość składników i oryginalność smaku.

Składniki:

  • 1 kostka masła
  • 1 kostka margaryny
  • 2 niepełne szklanki cukru
  • 1 opakowanie herbatników
  • 1 opakowanie (500gr) mleka w proszku

Biała czekoloda z mleka w proszku – jak zrobić?

  1. Do dużego garnka wrzucić: masło, margarynę, cukier i dodajemy ok. 0,5 szklanki wody, gotować aż do rozpuszczenia się masła i margaryny. Zdjąć z ognia. Odstawić na 10 minut. Następnie dodajemy mleko w proszku i mieszamy na jednolitą masę, potem wrzucamy herbatniki i ostudzoną masę przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Schłodzić w lodówce, aż masa stwardnieje.

Biała czekoloda z mleka w proszku – dodatkowe informacje

Do masy można dodać bakalie, kakao. Wedle uznania.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Bezy migdałowe
Następny przepis: Biała dama

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode