Bezglutenowe ciasto z mąki gryczanej z jabłkami i orzechami
Czekają na Ciebie w pełni naturalne smaki! Przedstawiamy przepis na bezglutenowe ciasto z mąki gryczanej z jabłkami i orzechami. To prosta i zdrowa propozycja dla fanów słodkości, którzy chcą zadbać o swoje zdrowie. Niebanalne połączenie gryki, soczystych jabłek i chrupiących orzechów zapewnia wyjątkowe doznania smakowe. Cena? Minimalna, a frameczna satysfakcja? Maksymalna! Ta wariacja na temat ciasta gryczanego to prawdziwy hit sezonu. Bezglutenowe, wartościowe, a przy tym niezwykle smaczne – taki jest ten deser. Czekaj! Nie mówimy o zwykłym cieście z mąki gryczanej – to wyjątkowe połączenie smaków, które musisz wypróbować!
admin
Składniki:
- 1 szklanka mąki gryczanej
- pół szklanki cukru trzcinowego (można dać ksylolit)
- pół szklanki pokrojonych orzechów włoskich
- mała łyżeczka sody oczyszczonej
- mała łyżeczka cynamonu
- 2 duże jabłka pokrojone w kosteczkę
- pół szklanki oleju (u mnie ryżowy)
- 2 duże jajka
- *szklanka 200ml
Bezglutenowe ciasto z mąki gryczanej z jabłkami i orzechami – jak zrobić?
-
1.
Sposób wykonania:
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, piekarnik nagrzewamy do 170 stopni,
Mąkę, cukier, orzechy, sodę i cynamon mieszamy,
w drugiej misce mieszamy olej i jajka,
łączymy obie mieszanki delikatnie i tylko do połączenia składników, dodajemy jabłka, mieszamy i wykładamy na blaszkę. -
2.
wstawiamy do piekarnika, pieczemy 30-35 minut do „suchego patyczka”. -
3.
Smacznego 🙂
Bezglutenowe ciasto z mąki gryczanej z jabłkami i orzechami – dodatkowe informacje
Więcej zdjęć na moim blogu http://wypiekirene.blogspot.com/2019/03/bezglutenowe-ciasto-z-maki-gryczanej-z.html
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Bezglutenowe ciasteczka z mąki kukurydzianej
Następny przepis: Bezglutenowe kluski ziemniaczane z serem na słodko