Batoniki Nesquik
Dzieciństwo to czas pełen radosnych chwil i smaków, które zapadają nam w pamięć na całe życie. Jednym z tych smaków są z pewnością batoniki Nesquik. Dzięki temu przepisowi, możemy powrócić do tamtych lat i samodzielnie zrobić te pyszne słodkości w zaciszu własnej kuchni. Batoniki Nesquik to połączenie chrupiących płatków zbożowych, kremowego mleka w proszku Nesquik i słodkiej czekolady. To nie tylko doskonały pomysł na przekąskę dla najmłodszych, ale i dla dorosłych, którzy pragną powrotu do smaków swojego dzieciństwa. Wykonanie ich nie jest skomplikowane, a efekt końcowy z pewnością przyniesie radość zarówno Twoim kubkom smakowym, jak i wspomnieniom.
admin
Składniki:
- 3 łyżki masła
- 2,5 szkl. śniadaniowych kulek czekoladowych
- 1 łyżka płynnego miodu
- 2 łyżki kakao
- 3 łyżki śmietanki kremówki 36%
- 150 g białej czekolady, posiekanej
- 2 łyżki mleka
Batoniki nesquik – jak zrobić?
-
Masło, miód i kakao umieścić w garnuszku i podgrzewać do rozpuszczenia się masła. Dodać śmietankę i wymieszać. Odstawić do przestudzenia.
-
Następnie wsypać kulki czekoladowe i dobrze wymieszać.
-
Gotową masę przelłożyć do małej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzić w lodówce minimum 2 godziny.
-
Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej razem z mlekiem.
-
Przestudzoną czekoladę rozprowadzić na schłodzonych kulkach czekoladowych. Ponownie schłodzić w lodówce (najlepiej całą noc!) Przed podaniem pokroić na równe batoniki. Smacznego!
Batoniki Nesquik – dodatkowe informacje
Przepis na około 6 batoników.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Batat na parze z masłem ziołowym
Następny przepis: batoniki śniadaniowe