Babka drożdżowa

Babka drożdżowa

Babka drożdżowa to tradycyjne, aromatyczne i niezwykle apetyczne danie, które przywołuje na myśl smak dzieciństwa i radosne świąteczne chwile. Jej puszyste wnętrze, delikatny smak drożdży oraz rozpuszczający się w ustach aromat sprawiają, że jest to deser, który chętnie się delektuje oraz podziwia na stole wielkanocnym. To przepis na pyszną, łatwą i luksusową babkę drożdżową, która z pewnością zachwyci nie tylko wielbicieli tradycyjnych polskich smaków. Wypróbuj ten sprawdzony przepis i delektuj się smakiem pełnym nostalgii i wyjątkowości. Babka drożdżowa to prawdziwa gratka dla podniebienia!

Składniki:

  • 0,5 kg mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 0,5 szklanki mleka
  • szczypta soli
  • 100g rozpuszczonego masła 82%
  • Zaczyn drożdżowy:
  • 30 g. drożdży z kostki
  • 0,5 szklanki mleka
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka cukru
  • można dodać rodzynki, wiśnie itp.

Babka drożdżowa – jak zrobić?









Tagi


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Babka czekoladowa z wiśniami
Następny przepis: Babka drożdżowa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode